Ενθρονίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός (ΦΩΤΟ)

kiprin

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Buzau κ. Κυπριανού.

Τον νέο Αρχιεπίσκοπο και ελληνομαθή κ. Κυπριανό, ενθρόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ στον Καθεδρικό Ναό του Buzau.

Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης Δανιήλ ανέγνωσε ένα συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η Επισκοπή Buzau, κρατήθηκε από γενιά σε γενιά με ζήλο από όλους τους Επισκόπους».

Επίσης ο Πατριάρχης Ρουμανίας προσέφερε στον κ. Κυπριανό ένα Ιερό Ευαγγέλιο, το οποίο φιλοτεχνήθηκε στα εργαστήρια του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Buzau ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την εκλογή του, ενώ υπογράμμισε πως θα συνεχίσει το έργο των προκατόχων του.

«Τα 11 χρόνια που υπηρέτησα ως Πατριαρχικός Επίσκοπος, θα με βοηθήσουν να ανταπεξέλθω στο μεγάλο έργο που αναλαμβάνω. Προτεραιότητα μου είναι η ενίσχυση της ενορίας, η αύξηση των μοναστηριών και η θεολογική εκπαίδευση», ανέφερε ο κ. Κυπριανός.

Να σημειωθεί ότι στη τελετή ενθρόνισης παρέστησαν ο Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας.

Τέλος διαβάστηκαν συγχαρητήρια μηνύματα του Προέδρου της Ρουμανίας κ. Μπασέσκου, του Προεδρικού Συμβούλου και του Υπουργού Θρησκευτικών Υποθέσεων.

buzau1

buzau2

buzau3

buzau

Εμφανίσεις: 112417
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!