Το 2013 έτος "Πατέρας Δημήτριος Στανιλοάε" στη Ρουμανία

roumanias1

Στον π. Δημήτριο Στανιλοάε αφιέρωσε σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, το 2013 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας, ανέγνωσε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας των Τριών Ιεραρχών στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

"Ο π. Δημήτριος Στανιλοάε ήταν δάσκαλος της ορθόδοξης πνευματικότητας και της πνευματικής ζωής!Ήταν ακοίμητος προστάτης της Ορθοδοξίας, οδηγός και διδάσκαλος στην θεολογία της ταπεινώσεως, μεταφραστής πατερικού θησαυρού και ακούραστος συγγραφεύς θεολογικών και πνευματικών έργων", ανέφερε στη ομιλία του ο Πατριάρχης Δανιήλ.

Σε άλλο σημείο τόνισε: "Ο π. Δημήτριος ήταν πρότυπο ιερέως, αλλά θεωρείται και ο μεγαλύτερος θεολόγος του εικοστού αιώνα. Άφησε μεγάλη κληρονομιά στην Εκκλησία μας".

Τέλος να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα γίνουν διάφορα συνέδρια, τα οποία θα είναι αφιερωμένα στην προσωπικότητα και το έργο του π. Δημητρίου Στανιλοάε.

Εμφανίσεις: 71950
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!