Ο Πατριάρχης Ρουμανίας τίμησε τον προστάτη του (ΦΩΤΟ)

daniil

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Τον προστάτη του Άγιο Δανιήλ τον Ησυχαστή (Ρουμάνος) τίμησε σήμερα, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Ο Πατριάρχης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο νέο παρεκκλήσι του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστού, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Κλουζ Ανδρέα, τον Επίσκοπο Μαραμούρες και Σατμάρ Ιουστινιανό, τον Επίσκοπο Κάτω Δουνάβεως Κασσιανό, τον Επίσκοπο Γκιουρκίου Αμβρόσιο και τον Επίσκοπο Λουγαζάνου Παϊσιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Ρουμανίας, μίλησε για την προσωπικότητα και τους ασκητικούς αγώνες του Αγίου Δανιήλ του Ησυχαστή.

"Για εμάς τους Ρουμανούς, ο Άγιος Δανιήλ ο Ησυχαστής είναι μια πνευματική και ασκητική μορφή. Ο Άγιος Δανιήλ παραμένει στη συνείδηση του λαού ως μεγάλος άνθρωπος της προσευχής και της ταπείνωσης", ανέφερε ο Πατριάρχης Δανιήλ.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα θαύματα που πραγματοποιεί καθημερινά σε όλο το κόσμο ο Άγιος Δανιήλ.

Χθες, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ τίμησε και την μνήμη του Προφήτη Δανιήλ.

Ο Πατριάρχης τέλεσε θεία λειτουργία, στο ιστορικό παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής κατοικίας.

Να αναφερθεί ότι ο κ. Δανιήλ λειτούργησε μόνος του, με κληρικούς του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας μίλησε για τις αρετές του Προφήτη Δανιήλ, τονίζοντας ότι "εκείνο που ενδιέφερε το νεαρό Δανιήλ και τους τρεις φίλους του, ήταν να παραμείνουν σταθεροί στις πατρικές τους παραδόσεις και στην εφαρμογή του Μωσαϊκού νόμου. Έτσι και εμείς πρέπει να παραμείνουν σταθεροί στην πίστη και τις αξίες μας".

"Η πίστη του Προφήτη Δανιήλ στο Θεό, ήταν παράδειγμα προς μίμηση", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Δανιήλ.

Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας, ανέφερε ότι "είναι ιδιαίτερη χαρά για όλους που προσευχηθήκαμε στο ιστορικό αυτό εκκλησάκι".

roumanias-onoma

roumanias-eorti

roumanias-onoma1

roumanias-onoma2

roumanias-onoma3

Εμφανίσεις: 89188
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!