Συνάντηση Πατριάρχη Ρουμανίας με Μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου

roumanias-meli

Γράφει η Romfea.gr


Συνάντηση με τα Μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρουμανίας, είχε χθες Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 20 χρόνια ύπαρξης και δραστηριότητας των βασικών θεσμών του κράτους της Ρουμανίας και τα 100 χρόνια από την επιβεβαιώση της συνταγματικότητας των νόμων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας, απεύθυνε στα Μέλη χαιρετισμό με έμφαση στο ρόλο και τη σημασία του θεσμού που υπηρετούν για εύρυθμη λειτουργία του κράτους δικαίου.

Σε μια δημοκρατική κοινωνία, το Συνταγματικό Δικαστήριο έχει καθήκον να εξασφαλίσει την προώθηση της νομοθεσίας που ενώνει την ελευθερία με την ευθύνη, για το καλό της Ρουμανικής κοινωνίας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος απένειμε στα Δικαστηκά Μέλη, από ένα τιμητικό δίπλωμα του Αγίου Ανδρέα – προστάτη της Ρουμανίας.

Τέλος ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αφού ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Δανιήλ για τα τιμητικά διπλώματα, του προσέφερε ένα συλλεκτικό τόμο για τα 20 χρόνια ύπαρξης του θεσμικού οργάνου.

roumanias1

roumanias2

Εμφανίσεις: 46457
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!