Ο Μολδαβίας Δανιήλ νέος Πατριάρχης Ρουμανίας

ImageΟ Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας είναι τελικά ο νέος Πατριάρχης Ρουμανίας, από την Ιερά Σύνοδο

της Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Ο 56 χρόνων Δανιήλ έλαβε 95 ψήφους από τα 161 μέλη του Εκκλησιαστικού Εκλογικού Σώματος, και επικράτησε του Μητροπολίτη Κλούζ , Άλμπα, Κρισίνα και Μαραμούρες Βαρθολομαίου Ανανία, ο οποίος πήρε 66 ψήφους.Ο νέος Πατριάρχης ευχαρίστησε την Ιερά Σύνοδο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και εξέφρασε την ελπίδα να υπηρετήσει την Εκκλησία όπως ο Θεόκτιστος. Η εκλογή του μητροπολίτη Μολδαβίας και Μπουκοβίνας Δανιήλ επικυρώθηκε από την Ιερά σύνοδο.
Ο νέος Πατριάρχης Δανιήλ διετέλεσε μετά την κοίμηση του Πατριάρχη Θεοκτίστου προσωρινά Πατριάρχης Ρουμανίας.
Ο Πατριάρχης Δανιήλ γεννήθηκε στην Τιμισοάρα, και το 1970 εισήχθη στην Θεολογική Σχολή του Sibiu της Ρουμανίας, στην συνέχεια το 1974-1976 φοίτησε επίσης στη Θεολογική Σχολή Βουκουρεστίου και μετά εισήχθη στη σχολή ανθρωπιστικών επιστημών στο Στρασβούργο στο τμήμα της Θεολογίας. Το 1979 εξελέγη διδάκτωρ Θεολογικής και συνέχισε τη φοίτησή του στα πανεπιστήμια της Γερμανίας και της Ελβετίας. Ο Δανιήλ διετέλεσε βοηθός καθηγητή στα πανεπιστήμια της Γενεύης και του Φράιμπουργκ.
Το 1987 ο Δανιήλ επέλεξε το δρόμο του μοναχισμού και το 1990 διορίστηκε αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας. Ο ίδιος ίδρυσε τη σχολή Θεολογίας "Ντουμίτρου Στανιλόαε" του Ιασίου, που φέρει το όνομα του "μέντορά" του. Ο Δανιήλ υπήρξε στενός συνεργάτης του Πατριάρχη Θεόκτιστου.

 

Ο νέος Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ ζήτησε "βοήθεια από όλους όσους αγαπούν την Εκκλησία" γιατί όπως είπε ο Πατριάρχης δεν "εργάζεται μόνος του αλλά έχει βοήθεια στο έργο του από τους πιστούς, τους Κληρικούς και τέλος την Ρουμάνικη κοινωνία".

Η τελετή ενθρόνησης του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ROMFEA εύχεται στο νέο Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ  ΆΞΙΟΣ

Εμφανίσεις: 12233
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!