Σύννεφα μεταξύ Μόσχας και Ρουμανίας

Image
Ο Μητροπολίτης Κάλινκραντ Κύριλλος
Ανοιχτά πλέον αντιδρά το Πατριαρχείο της Μόσχας για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σχετικά με την ενεργοποιήσει τριών νέων επισκοπών στην Μολδαβία. 

Ο Μητροπολίτης Σμόλενκ και Καλινγκράντ κ. Κύριλλος που είναι ο επικεφαλής των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, σε μια διάσκεψη που έγινε στην Μόσχα αναφέρθηκε στην απόφαση περί ενεργοποίησης τριών νέων επισκοπών σε έδαφος της Μολδαβίας.

  

Ο Μητροπολίτης τονίζει χαρακτηριστικά "Οι ενεργοποιήσει των επισκοπών στην Μολδαβία βλάπτει την Ορθοδοξία και παραβιάζει βασικές συμφωνίες περί αρμοδιότητας του εδάφους".

  

Στην συνέχεια ο κ. Κύριλλος ανέφερε πως "το γεγονός αυτό περί των νέων επισκοπών παραβιάζει οφθαλμοφανώς τις διατάξεις, που θα έχει ως αποτέλεσμα να καταστραφεί η ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας".

 

 

 

Τέλος ο Μητροπολίτης Κάλινιγκραντ εξέφρασε την βαθιά του ανησυχία για την απόφαση της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και τόνισε πως αυτές οι ενέργειες της Ρουμανίας θα έχουν στο άμεσο μέλλον σοβαρές επιπτώσεις. 
Εμφανίσεις: 19719
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!