Βλαδίμηρος: "Εχθρική η στάση της Ρουμανίας"

ImageΟ Προκαθήμενος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Βλαδίμηρος, που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας

σχολίασε χθες πως η στάση του Πατριαρχείου Ρουμανίας είναι «καθαρά εχθρική».

 

Ο Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρος χαρακτήρισε την απόφαση της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που λήφθηκε τον Οκτώβριο, πως το Πατριαρχείο Ρουμανίας θα ενεργοποιήσει τρεις νέες επισκοπές στην Μολδαβία και την Ουκρανία, ως «αδικαιολόγητη».

 

Στην συνέχεια ο κ. Βλαδίμηρος ανέφερε μια παλαιότερη δήλωση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας, «ότι με την απόφαση ενεργοποίησης τριών νέων επισκοπών, το Πατριαρχείο Ρουμανίας περιφρονεί την Εκκλησία και υπονομεύει την Ορθόδοξη ενότητα».

 

Η νέες επισκοπές του (Beltsy), του (Dubossary) και του (Cantemir) αποτελούν μέρος της λεγόμενης Μητρόπολης Βεσσαραβίας, την οποία το Πατριαρχείο Μόσχας δεν αναγνωρίζει.

 

«Αυτό είναι προφανώς ένα βήμα προς την διαίρεση αλλά και προς σχισματικά αυτονομιστικά συναισθήματα. Εμείς έχουμε ασκήσει έφεση στους αδελφούς μας ώστε να ακυρωθεί η απόφαση αυτή» συνέχισε ο κ. Βλαδίμηρος.

 

Επίσης υπάρχουν Ορθόδοξες Επισκοπές στην Μολδαβία, όπου « οι υπηρεσίες θα εκτελούνται κατά την Ρουμανική γλώσσα, εάν το επιθυμούν οι ενορίτες» ανέφερε ο κ. Βλαδίμηρος.

 

Το κανονικό έδαφος «μιας Εθνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, συμπίπτει με τα Εθνικά σύνορα της χώρας του» είπε.

 

 

Τέλος τόνισε πως « όλοι οι Ουκρανοί της Ρουμανίας είναι μέλη της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και οι Ρουμάνοι της Ουκρανίας μέλη της Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας. Μπορείτε να μου πείτε ποιος είναι δυσαρεστημένος μ΄αυτό;» είπε κλείνοντας ο κ. Βλαδίμηρος.
Εμφανίσεις: 50821
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!