Ο Πατριάρχης Ρουμανίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

ImageΚων/πολη - Επίσημη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα πραγματοποιήσει από αύριο 27 Μαΐου έως και την Τρίτη 2 Ιουνίου, ο Μακαριώτατος

Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

 

Η επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επίσημων εκδηλώσεων, προς τιμήν του Μεγάλου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας.

 

Να αναφερθεί, πως η Ιερά Σύνοδος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, είχε ανακοινώσει πως το έτος 2009 θα είναι «αφιερωμένο στον Μέγα Βασίλειο».

 

Αύριο, Τετάρτη 27 Μαϊου πρώτη ημέρα της επισκέψεως του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ στην Κωνσταντινούπολη, ο Μακαριώτατος θα τελέσει αγιασμό στην νέα βιβλιοθήκη της Ρουμανικής Κοινότητας.

 

Στις 28 Μαϊου, εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, θα τελεστεί ιερό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, και με την συμμετοχή Αρχιερέων της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, θα επισκεφθούν την Καππαδοκία για να προσκυνήσουν από κοινού, το σπίτι του Μεγάλου Βασιλείου, Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και Αγίου Γρηγορίου Νύσσης. 
Εμφανίσεις: 50870
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!