Επίτιμος Διδάκτωρ ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ

ImageΠαρίσι - Οι πρυτανικές αρχές του Ορθοδόξου Θεολογικού Ινστιτούτου του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ στη Γαλλία, ανακήρυξαν επίτιμο διδάκτορα Θεολογίας τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ,

ο οποίος χθες ολοκλήρωσε την ειρηνική επίσημη επίσκεψή στο Παρίσι.

 

Την ανακήρυξη του Πατριάρχη Ρουμανίας ως επίτιμου διδάκτορα Θεολογίας του Ινστιτούτου του Αγίου Σεργίου, έκανε ο Καθηγητής Πατρολογίας Ζάν – Φρανσουά Κολοζίμο, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της Θεολογικής επιστήμης εκ μέρους του Πατριάρχη.

 

Επίσης ο Καθηγητής κ. Κολοζίμο υπενθύμισε, πως ο π. Δημήτριος Στανιλοάε δαπάνησε πολύ χρόνο και δουλειά για τα χειρόγραφα συγγράμματα του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στη Γαλλική Εθνική Βιβλιοθήκη.

 

Να σημειωθεί πως ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ έλαβε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα, για την πολυετή προσφορά του ως πνευματικού και θεολόγου τα τελευταία δέκα χρόνια, καθώς επίσης και για τα επιτεύγματά του στην ανάπτυξη της θεολογικής επιστήμης όπως αναφέρθηκε από τον κ. Κολοζίμο.

 

Ο Πατριάρχης Δανιήλ ήταν πνευματικό παιδί του π. Κλεόπα (Ηλίε) καθώς και τέκνο του πατέρα Δημήτριου Στανιλοάε από επιστημονικής πλευράς, παράγοντες που συνετέλεσαν στην πνευματική και επιστημονική ενότητα της προσωπικότητας του σημερινού Προκαθημένου της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

Ακόμη ο Πατριάρχης Δανιήλ στη Ρουμανία έχει ιδρύσει Θεολογικές Σχολές, βιβλιοθήκες και διάφορα ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και νοσοκομείο σύγχρονων προδιαγραφών.

 

Τέλος σημαντικό ρόλο παίζει και η παρουσία της Ρουμανικής Εκκλησίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπου σύμφωνα με τον κ. Δανιήλ «γίνεται για να εισέλθει ο λόγος του Θεού σε κάθε σπίτι και σε κάθε άτομο».

 

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικά επιτεύγματα, του Πατριάρχη Δανιήλ στη Ρουμανία.
Εμφανίσεις: 73428
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!