Ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ στη Λυών για το ΚΕΚ

ImageΤη Λυών, και συγκεκριμένα τη 13η Γενική Συνέλευση του ΚΕΚ, επισκέφθηκε σήμερα, 16 Ιουλίου 2009, ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ, μετά την ποιμαντική του επίσκεψη στο Παρίσι,

όπου εγκαινίασε 2 νέους ναούς για τους Ρουμάνους της Γαλλικής πρωτεύουσας και των περιχώρων.

 

Στη Γενική Συνέλευση ο Πατριάρχης μίλησε, μετά από πρόσκληση, με θέμα «Η ελπίδα γεννιέται  από την πίστη και φανερώνεται  μέσα από την αγάπη».

 

Ο Πατριάρχης Δανιήλ, που μέχρι την προ διετίας  εκλογή του στον Πατριαρχικό θρόνο της Ρουμανίας, υπήρξε μέλος του Προεδρείου του ΚΕΚ, μιλώντας γαλλικά, τόνισε ότι «μόνο ο Ιησούς Χριστός είναι η πηγή της αληθινής ελπίδας».

 

«Η εν Χριστώ ελπίδα», είπε, «ενέπνευσε τις Ευρωπαϊκές Εκκλησίες τα τελευταία 50 χρόνια, ακόμη και σε εποχές που οι άνθρωποι αυτής της ηπείρου ζούσαν χωρισμένοι σε ανταγωνιστικά και εχθρικά ιδεολογικά και στρατιωτικά μπλοκ».

 

Σήμερα το ΚΕΚ και  οι Ευρωπαϊκές Εκκλησίες, με την ελπίδα πάντα στο Χριστό, «πρέπει να βρουν νέες λύσεις σε νέα προβλήματα.

 

Πρέπει να εξοικειωνόμαστε καθημερινά όλο και περισσότερο με το θρησκευτικό πλουραλισμό,  με σεβασμό προς τους άλλους, χωρίς όμως να πέφτουμε σε ηθικό ρελατιβισμό».

 

«Πώς, όμως, μπορούμε να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας, όταν τα πάντα αλλάζουν γύρω μας; Μόνο με την καλλιέργεια και τον εμπλουτισμό της σχέσης μας με τον Ιησού Χριστό», για να μπορέσουμε να κηρύξουμε το ευαγγέλιο της αγάπης του Θεού για όλους, κατέληξε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

 

Στη συνέχεια, μίλησαν 5 εκλεκτοί ομιλητές, διαφορετικής ομολογιακής προέλευσης, πάντα με θέμα την ελπίδα, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός Πρωτοπρεσβύτερος και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ιατρός και μέλος της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με παρέμβαση ιδιαίτερα μεστή.

 

Οι  συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης συνεχίζονται με ιδιαίτερη επιτυχία και αναμένεται να κορυφωθούν με την Υψηλή παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου την ερχόμενη Κυριακή, 19 Ιουλίου, στη Λυών. 
Εμφανίσεις: 53301
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!