Με λαμπρότητα η Ανάσταση στο Πατριαρχείο Ρουμανίας

ImageΜε ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε εφέτος η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στον πατριαρχικό ναό του Βουκουρεστίου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Στο πασχάλιο μήνυμά του, ο Πατριάρχης Ρουμανίας τόνισε: «Να ευφρανθούμε σήμερα και να ευχαριστήσουμε τον Θεό, αδελφοί μου, για το θείο δώρο του αγίου φωτός, το οποίο πλουσιοπάροχα μας το χαρίζει ο Αναστάς Κύριος, όταν γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι καλοί και ειλικρινείς,  εργατικοί και ελεήμονες, αγαθοί και ταπεινοί, τέκνα υπάκουα και καλοί γονείς, νέοι ευλαβείς και σοφοί γέροντες. Αυτά είναι  δείγματα χριστιανικής ζωής, λαμπρό ένδυμα της ψυχής, ευλογία για την χώρα και την Εκκλησία μας και προετοιμασία για την αιώνια ζωή».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης κ. Δανιήλ μοίρασε στους πιστούς  το πατριαρχικό πασχάλιο μήνυμα, κόκκινα αυγά και εικόνες της Αναστάσεως.

Το μεσημέρι της επομένης ημέρας τελέστηκε ο εσπερινός της Αγάπης, του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Δανιήλ προεξάρχοντος και  συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου των Ρουμάνων Ορθοδόξων της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Μιχαήλ, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Κύμπινας κ. Κυπριανού, Πλοϊέστι κ. Βαρλαάμ και Πράχοβας κ. Βαρσανουφίου.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι το Ιερό Ευαγγέλιο διαβάστηκε σε 12 γλώσσες, στην Ρουμανική, Ελληνική, Λατινική και άλλες.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 70926
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!