Το Πατριαρχείο Ρουμανίας θα λάβει δάνειο 200 εκατ. ευρώ για Καθεδρικό ναό

ImageΗ Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας σκοπεύει να λάβει δάνειο ύψους 200 εκατ. ευρώ, για την ανέγερση Καθεδρικού ναού στο κέντρο του Βουκουρεστίου.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Καμπινεανούλ κ. Κυπριανός, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, όσον αφορά την υποβολή προσφορών για την κατασκευή του νέου Καθεδρικού ναού της Ρουμανικής Εκκλησίας.

Ο Επίσκοπος Κυπριανός, στην αρχή της ομιλίας του μεταξύ άλλων τόνισε: «Για την αποφυγή τυχόν αρνητικών σχολίων για την εν λόγω πρωτοβουλία, θέλω να διευκρινίσω  ότι ο Καθεδρικός ναός δεν θα κατασκευαστεί με χρήματα της Κυβέρνησης, ούτε από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2010. Επειδή βρισκόμαστε σε μια περίοδο κρίσης, δεν θα επιβαρύνουμε το κράτος».

«Η κατασκευή του ναού θα γίνει με δάνειο που θα λάβουμε από μια Ρουμανική Τράπεζα, και το ποσό θα εξοφληθεί με διακανονισμό που κάναμε σε 15 χρόνια», συνέχισε ο κ. Κυπριανός.

«Τα χρήματα θα επιστραφούν και από τις δωρεές των πιστών», συνέχισε ο Καμπινεανούλ κ. Κυπριανός.

Επίσης, διευκρίνισε ότι η Ιερά Σύνοδος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα αποστείλει εγκύκλιο προς όλες τις κοινότητες του Πατριαρχείου Ρουμανίας, ζητώντας από το ποίμνιό του να συνεισφέρει για την κατασκευή του Καθεδρικού ναού.

Ο Επίσκοπος Κυπριανός, είπε ότι ξεπεράστηκαν τα οποιαδήποτε εμπόδια και ήδη έχουν στα χέρια τους επτά αρχιτεκτονικά σχέδια. Τονίζοντας ότι «τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού για το έργο, θα ανακοινωθούν στις 30 Ιουνίου. Επίσης, το θετικό είναι, ότι το έργο αυτό θα προσφέρει πάνω από 4.000 θέσεις εργασίας».

«Ο Καθεδρικός ναός της εθνικής σωτηρίας», θα κατασκευαστεί στο κέντρο του Βουκουρεστίου, κοντά στο παλάτι του λαού, που χτίστηκε από τον πρώην κουμουνιστή δικτάτορα Ν. Τσαουσέσκου.

Το ύψος του Καθεδρικού ναού θα ξεπερνά τα 120 μέτρα, ενώ μέσα θα μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 5.500 χιλιάδες πιστούς.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν, ότι πολλοί Ρουμάνοι εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για το πολυδάπανο αυτό έργο από πλευράς Πατριαρχείου,  θεωρώντας ότι το κόστος που θα απαιτηθεί για το έργο, είναι απαράδεκτο σε μια εποχή που η χώρα βιώνει μια σοβαρή οικονομική κρίση.

Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ

Ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε δηλώσεις του όσον αφορά την ανέγερση Καθεδρικού ναού στο Βουκουρέστι τόνισε: "Το Βουκουρέστι είναι είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα χωρίς έναν Καθεδρικό ναό".

Επίσης, τόνισε, ότι "ο Καθεδρικός ναός θα προσφέρει φιλανθρωπικό έργο καθώς θα έχει δύο τραπεζαρίες φαγητού για προσκυνητές στο υπόγειο, οι οποίες θα μπορούν να εξυπηρετήσουν πάνω από 3.000 άτομα"

Image

Image

Εμφανίσεις: 27498
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!