Ο Τίμιος Σταυρός της Ι. Μονής Εικοσιφηνίσσης στο Πατριαρχείο Ρουμανίας

ImageΜε αφορμή των εορταστικών εκδηλώσεων του Πολιούχου του Βουκουρεστίου, Αγίου Δημητρίου του Νέου, του εκ Μπασαράμπι και απαντώντας θετικά στην πρόσκληση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος μετέβη σήμερα 22 Οκτωβρίου 2010 στη Ρουμανία.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στο Βουκουρέστι το Τίμιο Ξύλο το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Εικοσιφηνίσσης, προς ευλογία και αγιασμό των ευλαβών προσκυνητών του Πολιούχου της Ρουμανικής πρωτεύουσας.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία έφθασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου στις 19:30 όπου την υποδέχτηκε ο εκπρόσωπος του Πατριάρχου Ρουμανίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τιργκόβιστε κ.κ. Νήφων με τους Βοηθούς Επισκόπους Κιμπινίου κ. Κυπριανό, Πλοїεστίου κ. Βαρλαάμ και Πράχοβας κ. Βαρσανούφιο.

Στην επίσημη αίθουσα του αεροδρομίου έγινε μια μικρή δέηση επί τη ελεύσει του Τιμίου Σταυρού.

Η επίσημη υποδοχή έγινε στις 20:30 στον Πατριαρχικό Ναό από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ μαζί με ιεράρχες, με τον κλήρο και πλήθος λαού.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας για την καλοσύνη του, για τον κόπο του και για την αδελφική αγάπη την οποία του έδειξε στην Ελλάδα, όταν ο ίδιος ήταν Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης αλλά και τώρα, εκεί στο Βουκουρέστι.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι το ιερό κειμήλιο θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 29 Οκτωβρίου 2010.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 94424
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!