Στους Ρουμάνους η Μονή του Αγ. Ιωάννη του Θεριστή - Συνομιλίες Οικουμενικού - Ρουμανίας

ImageΣύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της "Romfea.gr" την Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010 οι συνομιλίες μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ και των Επισκόπων των δύο Εκκλησιών πραγματοποιήθηκαν σε άριστο και αδελφικό κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα θέμα που απασχόλησε τις δύο πλευρές, ήταν και αυτό της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεριστή στο Μπιβόντζι της Ορεινής Καλαβρίας.

Αποκλειστικές πληροφορίες της «Romfea.gr» από την Ρουμανία αναφέρουν, ότι οι δύο Προκαθήμενοι συμφώνησαν η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεριστή να παραμείνει ως έχει στην αδελφότητα των Ρουμάνων Ορθοδόξων Μοναχών υπό τον π. Ιουστίνο και την Πνευματική Καθοδήγηση του Επισκόπου κ. Σιλουανού.

Επίσης οι πληροφορίες της «Romfea.gr» αναφέρουν, ότι κατά την διάρκεια των συνομιλιών η ρουμανική πλευρά επέδειξε απόλυτη κατανόηση και δεσμεύτηκε πως αν το Οικουμενικό Πατριαρχείο πείσει τον Δήμο Μπιβόντζι τότε, δεν θα έχει αντίρρηση να επιστρέψει το Μοναστήρι στην δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Να σημειωθεί, ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν απεμπολή τα δικαιώματα του από το μοναστήρι, και γίνονται πολλές συζητήσεις για να επιστραφεί όπως είχε δοθεί από την αρχή.

Έτσι λήγει κατά τον καλύτερο τρόπο  για την Ορθοδοξία ένα ζήτημα που τραυμάτισε την εικόνα της Ορθοδοξίας σε μια περιοχή που οργιάζει η Ουνία και βρίσκεται στο μαλακό υπογάστριο της Καθολικής Ιταλίας.

Τώρα αναμένεται να δούμε την αντίδραση του Δημάρχου κ. Ερνέστο Ρίτζιο ο οποίος βέβαια έχει στο "οπλοστάσιό" του δύο αποφάσεις της Ιταλικής Δικαιοσύνης που τον δικαιώνουν στην απόφασή του να δώσει το μοναστήρι στους ρουμάνους παίρνοντάς το από την Μητρόπολη Ιταλίας την οποία κατηγόρησε για αδιαφορία για την τύχη του μνημείου και για την απομάκρυνση των δύο αγιορειτών από τη μονή.

Σήμερα η «Romfea.gr» δικαιώνεται, διότι ήταν η μόνη που ανάδειξε το εν λόγω θέμα, και αποδεικνύει στην πράξη τι σημαίνει έγκυρη εκκλησιαστική ενημέρωση.

Ευχόμαστε μετά την εξέλιξη αυτή να ειρηνεύσει η κατάσταση στην περιοχή προς δόξαν της Ορθοδοξίας και διατήρηση του Ηγετικού ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε όλο τον κόσμο.

Δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα:

ΔΗΜΑΡΧΟΣ BIVONGI

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ

Εμφανίσεις: 60169
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!