Η εορτή των Χριστουγέννων στο Πατριαρχείο Ρουμανίας

ImageΜε λαμπρότητα και ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου η Γέννηση του Χριστού στον Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου, παρουσία πλήθος πιστών.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων και διακόνων της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας, αναφέρθηκε στην Γέννηση του Ιησού Χριστού, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Ο Κύριος μετά την Γέννηση του τιμήθηκε με δώρα από τους βασιλείς που ήρθαν από την μακρινή Περσία, ενώ την ίδια στιγμή διώχτηκε από τον Βασιλιά Ηρώδη, από τον φόβο να μην χάσει τον θρόνο του».

"Την Γέννηση του Κυρίου προφήτευσαν εκατοντάδες χρόνια πριν οι προφήτες, όπως ο Προφήτης Ησαΐας, ο όποιος είπε: «Γι' αυτό, ο ίδιος ο Κύριος θα σας δώσει ένα σημάδι· Δέστε, η παρθένος θα συλλάβει και θα γεννήσει γιο, και το όνομά του θα αποκληθεί Εμμανουήλ», ο Προφήτης Μιχαίας και ο Προφήτης Δανιήλ", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Εν συνεχεία ο κ. Δανιήλ τόνισε τις διδασκαλίες που προέρχονται από την μεγάλη εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου, του Σωτήρα του Κόσμου όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Η Γέννηση του Κυρίου φανερώνει την απέραντη φιλανθρωπία του Θεού, και μας διδάσκει να είμεθα και εμείς γενναιόδωροι, να δείχνουμε έλεος και να συγχωρούμε, να βοηθάμε τα ορφανά, τους ηλικιωμένους, τους εγκαταλελειμμένους, τους αρρώστους, τους απόρους και τους άστεγους. Επίσης, η αγάπη του Θεού μας καλεί όλους να είμεθα ταπεινοί και φιλεύσπλαχνοι προς τους συνανθρώπους μας. Αυτό είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων".

Τέλος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί έλαβαν από τα χέρια του Πατριάρχη Δανιήλ από μια εικόνα της Γεννήσεως του Κυρίου.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 65384
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!