Γέροντας Παΐσιος και ...Αρχιερατικές εκλογές

gerondas paisios

Για την Romfea.gr, π. Νεκτάριος Σαββίδης - Βέροια

 

Κάθε φορά που γίνεται λόγος για εκλογές αρχιερέων έρχονται πάντα στο νου μου τα λόγια γνωστού μου ιερομονάχου ο οποίος σε μία από τις πολλές επισκέψεις του στον άγιο Γέροντα Παΐσιο άκουσε τα εξής σημαντικά για το θέμα αυτό και τα οποία παραθέτω στους αναγνώστες.

Είπε λοιπόν ο π. Παΐσιος: "Αυτόν τον οποίο τον καλεί ο Θεός στην διακονία την Αρχιερατική, αυτός έχει τον Χριστό μαζί του. Αυτόν τον οποίο τον συντρέχουν οι άνθρωποι, έ, επί τέλους κάτι είναι κι αυτό. Τον βοηθούν αυτοί που τον προωθούν. Εκείνος όμως που πάει μόνος του, τον εγκαταλείπει και ο Θεός και οι άνθρωποι".

Στη συνέχεια, αφηγείται ο ερομόναχος, ο Γέροντας Παΐσιος με χτύπησε στην πλάτη και μου λέει: "Άσε βρε παπά τον Χριστό να μιλήσει. Όλες οι άλλες ενέργειες είναι φτηνά πράγματα".

Και έκλεισε την συζήτηση ο Γέροντας Παΐσιος με τα εξής λόγια: "Τι είναι αυτό με σας μωρέ παιδιά… Δεν αφήνετε τον Χριστό να μιλήσει! Αφήστε βρε το Χριστό να μιλήσει". 

Τα παραπάνω λόγια του π. Παΐσίου τα καταθέτω προς οικοδομή όλων μας, κληρικών και λαϊκών…

 

Εμφανίσεις: 271318
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!