Δράμας Παύλος: «Με πολλούς τρόπους επιχειρείται η αποστασία από την ορθόδοξη πίστη»

dramas 

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Με πολλούς τρόπους επιχειρείται στα χρόνια μας η αποστασία από την ορθόδοξη πίστη των πατέρων μας, η κατάργηση των εορτών του ημερολογίου μας και η αντικατάσταση τους με νέες, που εκφράζουν το πνεύμα της λεγόμενης «Νέας Εποχής», αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων σε εγκύκλιο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.

Ο δυναμικός Ιεράρχης διερωτόμενος τι κρύβεται πίσω από τις λεγόμενες εορτές της γής, αναφέρει ότι «εξωτερικά μοιάζουν αθώες. Ενδιαφέρονται για τη φύση και το περιβάλλον, προβάλλονται ως πολιτιστικές, έχουν διασκεδαστικό και συνάμα οικολογογικό χαρακτήρικα».

«Συνηθίζουν δε να αποκαλούνται «φεστιβάλ»! Στο βάθος τους όμως κρύβεται η προσπάθεια αναβίωσης αρχαίων ειδωλατρικών....μεγαλείων!», προσθέτει ο κ. Παύλος.

Σε άλλο σημείο τονίζει: «Το 6ο απ΄τα 10 άρθρα του «Πιστεύω» της «Νέας Εποχής» αναφέρει: «Τη θεά Γαία θα την λατρεύεις με πίστη»! Ακριβώς σ΄αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή της λατρείας της «θεάς Γαίας», είναι δρομολογημένες διάφορες εορτές οι οποίες και αποκαλούνται «Εορτές της γής», οι οποίες συνήθως διοργανώνονται, υποστηρίζονται και προβάλλονται από οικολογικές οργανώσεις, το μέγα μέρος των οποίων (αν όχι όλες) εκεί αποβλέπουν: Στη λατρεία τη Γαίας – Γης της...μητέρας των πάντων θεών και ανθρώπων του τροφούς της».

Ο Μητροπολίτης Δράμας κρούει το κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι «η οικολογική ευαισθησία πολλών ανθρώπων, γίνεται στόχος των νεοπαγανιστών.»

«Στελέχη τους δε, έχουν εισχωρήσει, ως δήθεν οικολόγοι, σε διάφορες οργανώσεις, συλλόγους και σωματεία προκειμένου να προωθούν από εκεί καλύτερα τις θέσεις τους. Όλα αυτά υπάγονται στις «σύγχρονες» αντιλήψεις του Νεοπαγανισμού που με διαφόρους τρόπους και διαδικασίες, θέλει να τις προωθήσει στην παγκόσμια κοινωνία και ιδιαίτερα στην δική μας, ως ορθόδοξη που είναι», υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης.

Σε άλλο σημείο ο κ. Παύλος αναφέρει ότι «θα κάνουν τα πάντα, ώστε να εκτοπίσουν τις θρησκευτικές και άλλες εορτές μας, να ανατρέψουν τις γνήσιες Ελληνορθόδοξες παραδόσεις μας, να μας γαλουχούν με το δικό τους αλλιώτικο γάλα για να μας οδηγήσουν εκεί που πραγματικά θέλουν και σκοπεύουν, οπότε και θα αποκαλυφθεί πλήρως το πραγματικό τους πρόσωπο. Αλλά τότε θα είναι μάλλον αργά, οπότε και οι αντιδράσεις θα είναι χλιαρές και ασήμαντες, αν υπάρξουν κι΄αυτές!»

Αναφερόμενος στον τρόπο που λειτουργούν οι εορτές αυτές, ο Μητροπολίτης Δράμας σημειώνει: «Φορείς τους είναι διάφοροι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, που κινητοποιούν τις τοπικές αρχές και κοινωνίες, οπότε έχουν πλέον έναν επίσημο και ακόμη πιο αθώο χαρακτήρα!».

«Οι εορτές αυτές της γης, προβάλλονται ως «η άλλη πρόταση του καλοκαιριού» και η ανάδειξη του «εναλλακτιού» και του «διαφορετικού» στις διακοπές, τη διατροφή και την εν γένει ζωή μας! Γι’ αὐτό καί είναι «κατάμεστες όχι μόνον από πολιτιστικές ἀλλά και από περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Θέλουν να είναι σαφώς «πολυπολιτισμική εορτή», «με πρόγραμμα πολυπολιτισμικό» γι’ αὐτό και έχουν ως σύνθημά τους «ἡ συνύπαρξη των πολιτισμών μόνο γιορτή μπορεί να είναι! Εξάλλου πολύ εύκολα το διακρίνει αυτό κανείς στό πρόγραμμα των συναυλιών τους το οποίο είναι πάντοτε «πολυσυλλεκτικό καί ποικιλόχρωμο», προκειμένου νά βρίσκεται σ’ αυτό ακριβώς το λεγόμενο «κοσμοπολίτικο πνεύμα» της παγκοσμιοποίησης και της «Νέας Εποχής», προσθέτει ο Μητροπολίτης Δράμας.

Η επιδημία….

Ο Μητροπολίτης Παύλος με χαρακτηριστικό τρόπο αναφερόμενος στις λεγόμενες “Γιορτές της Γης” τονίζει ότι «εξελίχθηκαν και σε... «Γιορτές Ελληνικής Γης», που δεν είναι άλλες από τη....γιορτή της σαρδέλας, του σκόρδου, του ροδάκινου, της πατάτας, του κρασιού που αυξάνονται καθημερινά σαν...επιδημία!».

«Οπότε εκεί που ο συγκεκριμένος τόπος εόρταζε τον Άγιο Γεώργιο, τον Άγιο Παντελεήμονα, την Αγία Παρασκευή, την Αγία Μαρίνα, την Κοίμηση της Θεοτόκου, τώρα καλείται να εορτάζει την εορτή της πατάτας, του σκόρδου και της σαρδέλας», προσθέτει ο Μητροπολίτης Δράμας.

Κλείνοντας ο κ. Παύλος σημειώνει: «Τελικά τι γίνεται; Με τον τρόπο αυτό καταργούνται, η έστω περιθωριοποιούνται οι Εκκλησιαστικές μας εορτές και μάλιστα με τρόπους και διαδικασίες που δεν αντιλαμβανόμαστε και πολύ, με ότι αυτό σημαίνει. Και εμείς θα τους ακολουθούμε....άδοντες;».

Εμφανίσεις: 91654
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!