Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος απαντά στον Γ.Γ. Θρησκευμάτων

 

AMVROSIOSXL

Στην Δήλωση του κ. Καλαντζή, που δημοσιεύθηκε χθές στη Romfea.gr, απαντὠ με παρρησία.


 

1.     Ο κ. Καλαντζής μας υβρίζει, όταν γράφει ότι «προπαγανδίζω ρατσιστικές και χουντικές θέσεις»! Τον προκαλώ να μου αποδείξει τον ισχυρισμό του.

2.     Επίσης γράφει: «Τέτοιου είδους κινήσεις συνιστούν ενσυνείδητη προσπάθεια για την πρόκληση σύγκρουσης μεταξύ Πολιτείας και της αντίστοιχης θρησκευτικής Κοινότητας».

Απαντώ: Η σύγκρουση έχει συντελεσθή ήδη με ευθύνη της Πολιτείας, η οποία με τον Νόμο 1 προς 10, δηλ. την αναλογία περί διορισμών στο Δημόσιο, έχει στερήσει από την Εκκλησία το δικαίωμα χειροτονίας και διορισμού νέων Εφημερίων. Από τήν 1.1.2011 ἔως και σἠμερα η Κυβέρνηση, της οποίας αποτελεί Στέλεχος, έχει παραχωρήσει στην Εκκλησία της Ελλάδος μόνο 81 θέσεις νέων Εφημερίων, ενώ την ίδια ώρα έχει παραχωρήσει 250 νέες θέσεις Μουφτήδων στη Θράκη!   «Αιδώς Αργείοι»!!!!

3.     Όσα έγραψα περί του τέως Πρωθυπουργού κ Γ. Παπανδρέου δεν αποτελούν προσωπικούς μου ισχυρισμούς! Τα έχουν γράψει έγκυρες Αθηναϊκές Εφημερίδες, όπως η ΕΣΤΙΑ, και τα έχουν ομολογήσει πολιτικά πρόσωπα, όπως η κα Παπαρρήγα!

4.     Η οικονομική πολιτική των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ μετά το έτος 2009 έχει κριθή ήδη από τον Ελληνικό Λαό με το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012. Το ἀλλοτε δυνατό ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάσθηκε οικτρά για το περίφημο εκείνο «λεφτά υπάρχουν»! Συνιστώ στον κ. Γεν. Γραμματέα να βγάλει από τα μάτια του τους παραμορφωτικούς φακούς, ώστε να ατενίσει με θάρρος την πραγματικότητα.

5.     Όσον αφορά τη μισθοδοσία του ιερού Κλήρου, έχω την τιμή να τον πληροφορήσω, ότι κληρικός μας σε χωριό την Επαρχίας Καλαβρύτων έλαβε μισθό 73 ¤  για τον μήνα Ιανουάριο, 100 ¤ για τον μήνα Φεβρουάριο, 100 για τον μήνα Μάρτιο, 100 ¤ για τον μήνα Απρίλιο και πάει λέγοντας!  Έχει τέσσερα παιδιά!

6.     Επιστρέφω τον χαρακτηρισμό του «αήθεις καί συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον κορυφαίων  θεσμικών παραγόντων» και του απαντώ, ότι επίσης και  κάθε Μητροπολίτης είναι θεσμικός παράγοντας! ¶ρα ο «πολιτισμένος» ο κ. Καλαντζής δεν ἐπρεπε να υποπέσει στο ίδιο παράπτωμα, για το οποίο μας κατηγόρησε!

7.     Τέλος, απορώ για την όψιμη ευαισθησία του κ. Γεν. Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας και ...λίγο Θρησκευμάτων και διερωτώμαι: γιατί δεν αντέδρασε  δυναμικά από θέσεως ισχύος, όταν το Υπουργείο του καταλήφθηκε από τις κυρίες Δραγώνα καί Ρεπούση, όταν το μάθημα των Θρησκευτικών κατέληξε να είναι μάθημα Θρησκειολογίας, ή όταν τα Ελληνόπουλα οδηγούνται από τους Καθηγητές των στην Εβραϊκή Συναγωγή ή στο Μουσουλμανικό Τέμενος;

8.     Στην Ελλάδα μας, κ. Καλαντζή, ἐχουμε ακόμη δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα! Ο καθένας μπορεί να διαδίδει και να δημοσιοποιεί  ελευθέρως τις απόψεις του, αρκεί να μη παρανομεί!  Πλην όμως σεις, αγαπητέ μοι, αντί να αντικρούσετε τις θέσεις μας, προβάλλοντας τα δικά σας επιχειρήματα,  προέβητε σε μετωπική επίθεση κατά του προσώπου μας.  Αυτό όμως λέγεται ΦΑΣΙΣΜΟΣ και γράφεται με κεφαλαία γράμματα.

 

Εμφανίσεις: 68059
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!