Γλυφάδας Παύλος: «Η Παγκόσμια Κοινότητα διέρχεται μια βαθιά κρίση»

glyfadas

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης, 21.02

Τελέστηκε σήμερα Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 η Δ΄ Στάσις της Ακολουθίας των Χαιρετισμών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Γλυφάδας.

Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, παρουσία πλήθος πιστών και νέων.

Ο Μητροπολίτης Παύλος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Βιώνουμε καθημερινά την φθορά σε ένα επίπεδο μακροκοινωνικό και μικροκοινωνικό. Τάσσονται τα Κράτη από ποικιλόμορφες κοινωνικές κρίσεις, η εκμετάλλευση και η υποδούλωση των λαών σε πάσης φύσεως μνημόνια, έχουν γίνει καθημερινές πραγματικότητες».

«Η μεταλλαγή των ανθρώπινων σχέσεων από αγαπητική κοινωνία, σε εγωιστική εκμετάλλευση του πλησίον, έχει γίνει η νόσος που καταστρέφει οικογένειες και κοινότητες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Παύλος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, υπογράμμισε ότι «η σύγχρονη προσπάθεια της Παγκόσμιας Κοινότητας εξαντλείτε, στην βελτίωση των τόπων εξ΄ απόψεως οικονομικής και οικολογικής.»

«Η Παγκόσμια Κοινότητα διέρχεται μια βαθιά κρίση, αφού ψάχνει την ζωή εκτός της ζωής! Και τώρα όπως πάντα μέσα στο χάος και στην καταιγίδα, αναδύεται και πάλι η ανάγκη για την εύρεση του νοήματος της ζωής», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Παύλος.

Τέλος ο πολιός Ιεράρχης, ανέφερε: «Η αδικία, η εκμετάλλευση των λαών, η κοινωνική ανισορροπία, τα παιχνίδια των πλουτοκρατών, οι ψεύτικες υποσχέσεις των εμπαικτών της δυστυχίας των λαϊκών μαζών, δεν θα βρουν ποτέ υποστηρικτές στις καρδιές του λαού του Θεού».

Εμφανίσεις: 62720
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!