Μητροπολίτης Φθιώτιδος: «Πρέπει να πούμε στον κόσμο την αλήθεια!»

fthiotidos

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης, 03.30

«Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να πούμε στον κόσμο την αλήθεια, ως Σώμα η Ιεραρχία να μιλήσει όπως είχαμε μιλήσει πριν από ένα χρόνο και είχαμε πολύ κατακριθεί που είπαμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος μιλώντας στο «Star» Κεντρικής Ελλάδας.

Σε άλλο σημείο ό Μητροπολίτης Νικόλαος, τόνισε: «Να ανανεωθεί λοιπόν η θέση της Εκκλησίας και να τονίσουμε ότι υποφέρει ο λαός μας, αλλά δυστυχώς εξασφαλίζονται τα συμφέροντα μερικών ισχυρών».

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, σχολίασε αυτό που είπε στην Ιεραρχία πριν λίγες ημέρες το να γίνει εκποίηση των τιμαλφών από τις Ιερές Μονές και τις Ενορίες.

«Σχετικά με την πρόταση που έκανα ώστε να εκποιηθούν τα τιμαλφή των Μονών και των Ναών, έχω να πω ότι γιατί να τα κλέβουν οι κλέφτες! Σε όλα τα Μοναστήρια γίνονται παραβιάσεις και τα κλέβουν, γι΄ αυτό λοιπόν να τα εκποιήσουμε υπέρ του λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλαος.

Ενώ πρόσθεσε: «Μάλιστα ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ένας Μητροπολίτης με πολύ αξιόλογο έργο στην Μητρόπολή του, είπε ότι έχουμε και κανονισμό εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου πως θα γίνουν οι εκποιήσεις αυτές».

«Οπότε μπορούμε να κάνουμε εκποιήσεις, εδόθη το πράσινο φως. Τώρα έγκειται εις την Ιερά Σύνοδο εάν θα δώσει έγκριση να υλοποιηθούν. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι είπε και ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος χάρηκε και ενέκρινε αυτές τις προτάσεις, ότι επαφίεται στην άνεση του εκάστοτε Μητροπολίτου να εφαρμόσει ότι θέλει», υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος.

Εμφανίσεις: 66254
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!