Νεαπόλεως: "Μας θέλουν χωρίς στηρίγματα και χωρίς πρότυπα"

Image

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 8η επιστημονική ημερίδα θεολόγων καθηγητών γυμνασίων και Λυκείων, την οποία διοργάνωσε η Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως σε συνεργασία με την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης.

Χαιρετίζοντας την Ημερίδα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, αναφερόμενος στο σκοπό της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας διευκρίνισε πως η διοργάνωση αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο «για να μοιραζόμαστε τα όνειρά μας, να βρίσκουμε ο ένας τον άλλον, να συναντιόμαστε."

"Αυτές οι συναντήσεις μας κάνουν πιο δυνατούς και μας δίνουν τη δυνατότητα να αντιστεκόμαστε. Να αντιστεκόμαστε σε όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξουν την όψη του ωραίου και του αληθινού, να ασκημήνουν το πνεύμα, να ξετινάξουν την παιδεία, να μείνουμε μόνοι χωρίς στηρίγματα, χωρίς πρότυπα», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως.

Την Ημερίδα χαιρέτησαν επίσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτος, ο Περιφερειάρχης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρτσιώτης και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Παύλος Ματζιάρης, ενώ μηνύματα απέστειλαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.

«Πραγματικά θετικά και ολοκληρωμένα πρότυπα», επισήμανε ο Μακαριώτατος, «συνιστούν οι ιερές μορφές του Χριστού και των αγίων μας, αλλά και εκείνα τα οποία καλλιεργούνται από κάθε υψηλή και πηγαία έκφραση λόγου, τέχνης και ζωής, ακόμα και εξωχριστιανικά, όπως μας δίδαξε η ευρεία και σοφή σκέψη των Τριών Ιεραρχών. Αυτά αποτελούν τις σταθερές βάσεις και τα ιδανικά σημεία αναφοράς, στήριξης και προσανατολισμού των παιδιών μας. Καθοδηγούν υγιώς την νεότητα, προάγουν την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια, συμβάλλουν στην εσωτερική συγκρότηση, μετασταλλάζουν την πείρα της παράδοσης».

«Είναι η ώρα να ανακαλύψουμε εκείνες τις χαμένες αξίες και αρχές που θα ανταποκριθούν άμεσα στην ανάγκη της κοινωνίας για όραμα, έμπνευση και αλήθεια», υπογράμμισε στο δικό της μήνυμα η Υπουργός Παιδείας για να καταλήξει: «Οφείλουμε να δημιουργήσουμε πρότυπα που θα οδηγήσουν στην αναζήτηση της αλήθειας και της εντιμότητας».

Εμφανίσεις: 50707
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!