Επιστολή Μητροπολίτη Καρυστίας στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης

Image

Επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ με θέμα να μην κλείσει το εργοστάσιο Ηλεκτρομηχανικής Κύμης.

Η Επιστολή του Μητροπολίτη Καρυστίας έχει ως εξής:

Εκ συνοχής καρδίας και θλίψεως δια την ενεστώσαν και μέλλουσαν κατάστασιν, γράφω και πάλιν στον καθ’ ύλην αρμόδιον Υπουργόν, ως υπεύθυνος Πνευματικός Ποιμήν, που η αγαθότης του Θεού με έχει αναδείξη και η μακροθυμία Του με έχει επί 43 έτη διατηρήσει Επίσκοπον.

Η Κύμη συν τω χρόνω μειώνεται, συρρικνώνεται, περιορίζεται, υποβαθμίζεται, πτωχαίνει πληθυσμιακά, διοικητικά, υπηρεσιακά, οικονομικά κ.λ.π.

Η συγχώνευσις του Δήμου, η μεταφορά Δημοσίων Υπηρεσιών, η κατάργησις άλλων, δημιουργούν εκτός της ταλαιπωρίας των κατοίκων και αίσθημα διοικητικής απομονώσεως και κοινωνικής υποβάθμισης.

Η επαγγελματική και εμπορική κίνησις και δραστηριότητα έχει πέσει στο ναδίρ. Η φυγή των νέων λόγω ανεργίας που κινείται στο 100% δεν ανακόπτεται. Οι περικοπές μισθών και συντάξεων ολοκληρώνουν τον κατάλογο των προβλημάτων που κυριαρχούν στην περιοχή, με τις γνωστές και υφιστάμενες και απρόβλεπτες μελλοντικές απεφικτέες συνέπειες.

Σ’ αυτό το πραγματικό και ζοφερό τοπίο που επικρατεί στον τόπο αυτό, υπάρχει ένα καλό στοιχείο που ρίχνει φως στο τούνελ. Είναι η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ.

Με τον άρτιο και σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό, με το εκπαιδευμένο προσωπικό, με το άριστο κτιριακό και φυσικό περιβάλλον, με την οικονομική και κοινωνική προσφορά, έχομε κατ’ επανάληψιν με υπομνήματα και προσωπικές παρεμβάσεις, εργαζόμενοι και τοπικοί φορείς, ασχοληθεί και δεν θα επανέλθω.

Αλλά θα αναφερθώ στην σημερινή κατάστασι και προοπτική:

1. Επί αρκετό καιρό υπάρχει υποαπασχόλησις η καμμιά απασχόλησις και παραγωγή.

2. Για λίγους μήνες είχε γίνει παρακράτησις μισθών αλλά κατόπιν κατεβλήθησαν όλες οι αποδοχές.

Λόγω συνταξιοδοτήσεως μειώνεται το εργατικό δυναμικό.

3. Νέες παραγγελίες στρατιωτικού υλικού δεν γίνονται παρά τις φιλότιμες και συνεχείς ενέργειες της Διοικήσεως και των εργαζομένων.

4. Η αβεβαιότητα που επικρατεί και οι φήμες που κυκλοφορούν δημιουργούν και οδηγούν σε απαισιόδοξες σκέψεις και προβλέψεις.

Όμως η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ είναι για την περιοχή ζήτημα ζωής και θέμα αναπνοής. Το κλείσιμο του Εργοστασίου θα σημάνη πένθημα και η απόφασις θα είναι η ταφόπλακα.

Υπάρχει μία ελπίδα. Η ανάθεσις στην ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ της κατασκευής των 75.000 κρανών που δημιουργεί χρόνο αρκετό και θέσεις εργασίας με προοπτική πενταετίας. Το θέμα το γνωρίζετε. Έχετε ενημερωθεί, έχετε ζητήσει πληροφορίες.

Εμπιστευόμενοι στην ηθική σας ακεραιότητα, στην υπηρεσιακή ευσυνειδησία, στην κοινωνική σας ευαισθησία και στο ενδιαφέρον σας για την περιοχή μας, παρακαλούμεν όπως η εργασία για τα κράνη να δοθή στην ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ.

Είναι πάνδημο αίτημα και εφ’ όσον ικανοποιηθή, θα θεωρηθή ευεργεσία και θα ανταμοιφθή με έμπρακτη ευχαριστία.

Ευχαριστών και Ευχόμενος

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Εμφανίσεις: 57361
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!