Kερκύρας: "Συστρατευτείτε στη ζωή της Εκκλησίας"

kerk

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου και ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως έγινε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής 26 Φεβρουαρίου 2012 ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα.

Χοροστάτησε στον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος στο πέρας του Εσπερινού, αφού ευχήθηκε στον ιερό κλήρο και στους πιστούς για την Σαρακοστή, ζήτησε απ' όλους να συστρατευθούν στη ζωή της Εκκλησίας, να παλέψουν πνευματικά και να μην αποκαρδιώνονται μέσα στις δυσκολίες της ζωής, αλλά με εμπιστοσύνη στο Θεό και στο θέλημά Του να ανταποδώσουν με την μικρότερη ή μεγαλύτερη πνευματική προσπάθεια την αγάπη που πλούσια η Πρόνοιά Του παρέχει.

Ομιλητής κατά τον Εσπερινό ήταν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, ο οποίος ομίλησε με θέμα "Η Αληθινή νηστεία", κάνοντας αναφορά στους Πατέρες της Εκκλησίας και ιδίως στον Μέγα Βασίλειο. Με το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος παρείχε τον ασπασμό της συγγνώμης, κατά τα ειωθότα της ορθόδοξης παράδοσης τόσο στους κληρικούς όσο και στους λαϊκούς που συμμετείχαν στον Εσπερινό.

rk

Εμφανίσεις: 44849
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!