Ευστάθιος "Δεν υπάρχει άγιος χωρίς παρελθόν και αμαρτωλός χωρίς μέλλον"

ImageΑυτή είναι μια από τις σκέψεις που δίνουν κουράγιο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

Όπως μας εξομολογείται, η συστηματική διδασκαλία της αθεΐας και ο εκμαυλισμός της νεολαίας είναι η μεγάλη του αγωνία.

Στον μητροπολιτικό θρόνο της Σπάρτης μετρά 30 χρόνια. Χειροτονήθηκε στις 31 Αυγούστου του 1980. Από τότε έχει γράψει τη δική του ιστορία στον νότο της Πελοποννήσου.

Η μητρόπολη έχει 13 ιδρύματα που παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τροφή, στέγη και συμπαράσταση.

«Τα αιτήματα των συνανθρώπων μας κατά τον παρελθόντα χρόνο δεν ήταν μόνο πιο πολλά, αλλά και πρωτόγνωρα» , τονίζει ο Μητροπολίτης.

Παρά όλες τις δυσκολίες, οι Λάκωνες ζητούν κατά κύριο λόγο από την εκκλησία τους αγάπη, κατανόηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την παρουσία της στις δοκιμασίες τους.

«Πολλές φορές δεν απαιτούν τίποτε υλικό. Είναι άνθρωποι αξιοπρεπείς και δεν βγαίνουν στον δρόμο για να ζητιανέψουν. Πρέπει να ψάξεις να τους βρεις και για αυτό πρέπει να διαθέτεις "όσφρηση οξύτατη", ευαισθησία και αγάπη που είναι εφευρετική κατά τον Ιερό Χρυσόστομο».

Στα μοναστήρια, οι περισσότεροι μοναχοί και μοναχές έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση, λέει ο μητροπολίτης, ενώ πολλοί νέοι από τη Λακωνία είναι υποψήφιοι για ιερείς.

Όσο για το πώς αντιμετωπίζει η Μητρόπολη το μέλλον;

«Προκρίνει την πνευματική καλλιέργεια των ανθρώπων από το να μεμψιμοιρεί και μοιρολατρικά να περιμένει τη συμφορά που έρχεται .»

Εμφανίσεις: 57806
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!