Κυθήρων σε Πρωθυπουργό: "Η πατρίδα μας κινδυνεύει σοβαρά"

Image

Γράφει η Romfea.gr - 13.11

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γεώργιο Παπανδρέου, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων στην επίστολή του, αναφέρει προς τον κ. Παπανδρέου να θέσει τέρμα στην βαρειά και ασήκωτη φορολογία, ενώ υπογραμμίζει ότι πρέπει εδώ  και τώρα να εμποδίσει το διογκωμένο κύμα των μεταναστεύσεων.

Η επιστολή του κ. Σεραφείμ έχει ως εξής:

Εξοχώτατε κ. Πρωθυπουργέ,

Προάγομαι εν τιμή προς το υψηλόν αξίωμα σας, ως Μητροπολίτης της ακριτικής προς νότον Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων και Αντικυθήρων, αφουγκραζόμενος καθημερινά τον πόνο και την δοκιμασία, τις εφιαλτικές ανησυχίες και αγωνίες και τα αισθήματα ανασφαλείας του μικροπληθυσμικού λαού μας της παραμεθορίου προς νότον περιοχής, που ταυτίζονται με τον προβληματισμό και την αντιμετώπισι όλων αυτών από ολόκληρο τον ελληνικό λαό, να θέσω, εν συναισθήσει των ποιμαντικών μου ευθυνών, υπ ὄψιν υμών τα ακόλουθα:

1. Εν όψει της ρυθμίσεως του νέου ενιαίου μισθολογίου παρακαλείσθε θερμότατα να παρέμβετε ούτως, ώστε τα ακριτικά προς νότον νησιά μας των Κυθήρων και Αντικυθήρων να συμπεριληφθούν στις παραμεθόριες περιοχές της Ελληνικής μας Πατρίδος δυνάμει του άρθρου 1 του Νόμου 287/1976 (ΦΕΚ 78 Α' 1976) και της επεκτάσεώς του με τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ΔΙΔΑΔ/Φ.42/2175/11943, 11639 και 11981/20-12-1995 (ΦΕΚ 1054 Β' 1995) με όσα ευεργετικά αποτελέσματα τούτο συνεπάγεται δια τον ελαττούμενον πληθυσμόν των, η τουλάχιστον να συνεχίζουν να θεωρούνται ως Προβληματική Α' περιοχή δυνάμει της ισχύουσας μέχρι σήμερα Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως ΔΙΔΑΔ/Φ.50/265/29847/30-10-1992 (ΦΕΚ 667 Β' 1992) και να μην ελαττωθή το ύψος του αφορολογήτου, αλλά να ισχύση στο μέλλον ο,τι ίσχυε μέχρι σήμερα.

2. Λόγω των βαρέων και αβαστάκτων φορολογιών στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα των μισθωτών και των συνταξιούχων, καθώς επίσης και λόγω των συμπτύξεων Οργανισμών και Υπηρεσιών, απολύσεων και μεταθέσεων, ως και της απειλής της εφεδρίας, απειλείται με μεγάλη συρρίκνωσι η ύπαιθρος νησιωτική χώρα και προ των πυλών ευρίσκεται το κύμα των μεταναστεύσεων νέων ανθρώπων και οικογενειών εις την αλλοδαπήν και

3.Τα νησιά μας, τα Κύθηρα και Αντικύθηρα, έχουν μείνη ήδη χωρίς την από Πειραιά - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κρήτη ναυσιπλοϊκή των συγκοινωνία, λόγω του ότι το F/E πλοίο «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» «έδεσε» στον Πειραιά, επειδή καθυστερούν οι οφειλόμενες σχετικές επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές και έτσι παρακωλύεται η δια θαλάσσης συγκοινωνία μας με το πρώτο λιμάνι της πατρίδος μας, τον Πειραιά και με την Κρήτη.

Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος μας,

S.O.S Παρακαλούμε θερμότατα να θέσετε αυθωρεί και παραχρήμα τέρμα στην βαρειά και ασήκωτη φορολογία.

Εκτελώντας ρόλον κυματοθραύστου  εμποδίσατε εδώ  και τώρα το διογκωμένο κύμα των μεταναστεύσεων.

Δώσατε κίνητρα και ελπίδα στον λαό μας που μοχθεί, την αγροτιά μας, τους μικρο-μεσαίους επιχειρηματίες, στους ανθρώπους του μόχθου των ακριτικών και παραμεθορίων περιοχών μας. Η πατρίδα μας κινδυνεύει σοβαρά.

Ένας άλλος φοβερός πόλεμος - ο οικονομικός- την βομβαρδίζει καθημερινά. Σπεύσατε.

Μέ  τιμή και εγκάρδιες ευχές
Ο Μητροπολίτης
† Ο Κυθήρων Σεραφείμ

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!