Καλαβρύτων: «Τελικά ο Σηφουνάκης είναι ένα μικρό ανθρωπάκι»

ImageΠυρά κατά του Υπουργού Περιβάλλοντος εξαπέλυσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, με αφορμή της δηλώσεις του Υπουργού κατά της Εκκλησίας.

«Όσο ψηλά κι αν ευρίσκεται στην κοινωνική Πυραμίδα ο Σηφουνάκης, τελικά είναι ένα …ανθρωπάκι!», αναφέρει χαρακτηριστικά μέσω από το blog του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.

Παρακάτω τα όσα αναφέρει ο κ. Αμβρόσιος:

Αναφέρομαι στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος.

Δεν τον προσφωνώ «Εξοχώτατο», καθώς επιβάλλει το Πρωτόκολλο, διότι δεν είναι ψηλά,  δεν προ-εξέχει, δεν ευρίσκεται στην κορυφή, δηλ. δεν είναι κορυφαίος!

Αυτά καθ’ εαυτά τα αξιώματα δεν προσδίδουν αξία σ’ αυτόν, που κατέχει ένα αξίωμα!

Δεν τον προσφωνώ «Αξιότιμο», διότι δεν είναι άξιος τιμής!

Δεν τον προσφωνώ ούτε και «Κύριο», διότι δεν κυριαρχεί στα πάθη της ψυχής του.

Άνθρωπος που δεν σέβεται τον συνάνθρωπό του, και μάλιστα ένα κληρικό, δεν είναι άξιος σεβασμού!

Όσο ψηλά κι αν ευρίσκεται στην κοινωνική Πυραμίδα ο Σηφουνάκης, τελικά είναι ένα …ανθρωπάκι!

Το έχει αποδείξει πολλές φορές. Κυριαρχείται από την αλαζονεία της Εξουσίας και ποδοπατεί ό,τι δεν του αρέσει!  Ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα!

«Με αφορμή τα λόγια ενός «αγανακτισμένου» παπά, ο υπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να ξεσπάσει και εναντίον των μόνιμων… εμμονών του», έγραψε η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» της 16ης Οκτωβρίου ε. έ.

Τελευταίο ολίσθημά του είναι αυτό που συνέβη λίγες ημέρες πριν στη Λήμνο.

Ο Σηφουνάκης λοιπόν παρευρέθη εκεί σε μια εθνική επέτειο. Ο ιερεύς, όπως είχε δικαίωμα, κήρυξε τον θείο λόγο στον ιερό Ναό του! Να όμως, που η ομιλία του ιερέως δεν άρεσε στον Υπουργό!

Οπότε έδειξε το αληθινό του πρόσωπο. Προέβη σε δηλώσεις, με τις οποίες όμως έδειξε για μια ακόμη φορά την αντιπάθειά του προς την Εκκλησία, το μίσος του προς τους Κληρικούς.

Ο συντάκτης της εφημερίδος «Το ΠΑΡΟΝ» σημειώνει περαιτέρω τα δικά του σχόλια.

Γράφει: «Αγνοεί ο κ. Σηφουνάκης πως μισθοδοτούνται από το ελληνικό κράτος και οι καθολικοί και οι μουσουλμάνοι στην Κομοτηνή και στη Θράκη;», έλεγε στο «ΠΑΡΟΝ» έμπειρος κληρικός της Συνόδου.

Αγνοεί πως η κυβέρνησή του ενέκρινε την πρόσληψη δεκάδων μουφτήδων, όταν δίνει με το σταγονόμετρο θέσεις κληρικών;

Ξέρει από πού παίρνουν τους μισθούς τους οι καθολικοί στην Ελλάδα; Έχει ιδέα πως στο Βέλγιο και στη Γερμανία οι ιερείς πληρώνονται από το κράτος;».

Να λοιπόν οι λόγοι ένεκα των οποίων δεν είναι άξιο τιμής πρόσωπο ο Σηφουνάκης!

Ευκαίρως - ακαίρως βγάζει τα απωθημένα του κατά της Εκκλησίας, δηλ κατά της Μεγάλης Μάννας μας, δηλ. της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας που ήταν και είναι Τροφός του Έθνους και Σώτειρα του Ελληνισμού!

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, καθώς φαίνεται,  είναι εντεταγμένος στο πρόγραμμα αφελληνισμού της Ελλάδος και ενός περίεργου θρησκευτικού αποχρωματισμού· ένα Πρόγραμμα που εκφράζεται από τις ιδέες της Υπουργού Παιδείας κας Διαμαντοπούλου και υπηρετείται από την κα Δραγώνα, την κα Ρεπούση και τα λοιπά νανο-αναστήματα του Υπουργείου της!

Στον κ. Σηφουνάκη σήμερα -και δυστυχώς ετεροχρονισμένα, ένεκα της απουσίας μας στη Ν. Υόρκη- δεν θα απαντήσουμε με την εκκλησιαστική γλώσσα, ούτε και θα καταδεχθούμε να καταφύγουμε σε αναίρεση των ισχυρισμών του, μόνο και μόνο επειδή δεν αξίζουν αναιρέσεως.

Υπάρχει μία παροιμία που λέγει: «να αφήνεις τον τρελό στην τρέλα του», την οποία εμείς θα εφαρμόσουμε στην προκειμένη περίπτωση, χωρίς το παράπαν να υπονοούμε, ότι ο Σηφουνάκης είναι τρελός! Απλώς τον αφήνουμε στην αλαζονεία του.

Τον αφήνουμε να πιστεύει ό,τι πιστεύει και να υφίσταται την χλεύη του Τύπου. «Λαγός ο Σηφουνάκης» ανέγραψε ο Τύπος.

Δεν θα απαντήσουμε, λοιπόν, με την εκκλησιαστική γλώσσα. Θα δώσουμε όμως συστατικά του χαρακτήρος του Σηφουνάκη, όπως αυτά έχουν καταγραφή στον ημερήσιο ή τον ηλεκτρονικό Τύπο. 

Εμφανίσεις: 44190
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!