Μητροπολίτης Εμμανουήλ "ΑΠΟΔΟΣΗ .... ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ"

ImageΛίγο πριν «κλείσει» ο Πασχάλιος εορταστικός «κύκλος», και λίγες μέρες πριν την «τελευταία εορτή» της Αγίας Πεντηκοστής, αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω τις πλέον εγκάρδιες ευχαριστίες μου στον ευλαβέστατο Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου ΡΟΜΦΑΙΑ - Romfea.gr κ. Αιμίλιο Πολυγένη.

Ενα νέο με πίστη, ευλάβεια και ιδανικά για το παρόν και το μέλλον της Οικουμενικής Ορθοδοξίας. Χρέος ευγνωμοσύνης με οδηγεί στην καταγραφή αυτής της Ευχαριστίας.

Ο νέος αυτός άνθρωπος, πνευματικό παιδί του αλήστου μνήμης Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Κυρού Χριστοδούλου, βιώνει την Εκκλησία και ζει εκκλησιαστικά.

Αυτό απεκόμισα από την πρώτη συνάντηση μαζί του. Δεν είναι ένας απλός δημοσιογράφος, που καλύπτει το εκκλησιαστικό λεγόμενο «ρεπορτάζ», αλλά ζει την Εκκλησία ως γεγονός και ως τρόπο ζωής.

Γι’ αυτό σήμερα, καταθέτω τούτες τις σκέψεις της καρδιακής μου ευχαριστίας, γιατί ο αγαπητός κ. Αιμίλιος Πολυγένης αγκαλιάζει με αγάπη όλες τις Ιεραποστολικές πορείες του Ιεραποστόλου Πατριάρχου μας Κυρίου Κυρίου ΘΕΟΔΩΡΟΥ  Β΄ και συγχρόνως ΟΛΗ την Αφρική.

Με πολλή χαρά δημοσιεύει στιγμές ζωής, προσφοράς και διακονίας απ’ όλο το Αφρικανικό Σώμα.

Κι εμάς από εδώ στο Χαρτούμ, που δεν επιτελούμε άμεσο Ιεραποστολικό έργο, αλλά υπάρχουμε για να διατηρούμε και ίσως να αυξάνουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, ό,τι μας παρεδόθη από τους προγενέστερους μας, που έδωσαν και τη ζωή τους ακόμα... στο βωμό της Πίστης και της Αγάπης.

Ήδη ξεκινήσαμε το έργο συντήρησης του Ιερού Βήματος του Καθεδρικού Κοινοτικού Ναού του Ευαγγελισμού, που ειχε υποστεί καθιζήσεις, με ορθομαρμάρωση και μάλιστα με ό,τι καλλίτερο ως υλικό από γρανίτη.

Για όλη αυτή την αγάπη θερμά Σας ευχαριστούμε Κύριε Πολυγένη.

Χριστός, ο και Αναστάς, να δίνη δύναμη σ’ όλες τις Χριστοφόρες ενέγειες Σας, να ευλογή την «κατ’ οίκον Εκκλησίαν» Σας και όλες τις οικογενειακές Σας προσπάθειες. Να επιτυγχάνετε στον μέγιστο δυνατό βαθμό την «προβολή» του Αγίου Ονόματός Του και της «Εκκλησίας όλης», την δόξα σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γής.

Εμείς εδώ,  ευρισκόμενοι στο Χαρτούμ θα ευχόμαστε πάντοτε η ΡΟΜΦΑΙΑ να καταθἰσταται «ημερα τη ημέρα» ενας Παγκόσμιος Αμβωνας στο μέλλον, που θα «κηρύττει» την Δόξαν του Μονογενούς Υιού και Λόγου του Θεού «εν τοις πέρασι». Θα ενσταλάζη δε, την ελπίδα ΕΚΕΙΝΟΥ, που δεν «καταισχύνει», αλλα σ’ αυτούς τους ιδιαίτερα δύσκολους χρόνους θα ανοίγη ορίζοντες στη λεωφόρο της ειρήνης, που τόσο έχει ανάγκη η παγκόσμια κοινωνία.

Εμφανίσεις: 63471
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!