Φθιώτιδος σε Εφραίμ:"Είστε θύμα του αδίστακτου συστήματος"

Image

Επιστολή συμπαράστασης προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαίδιου, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος στην επίστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "ευρεθήκατε στο μάτι το κυκλώνα ενός αδιστάκτου συστήματος πολιτικό -οικονομικών συμφερόντων".

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Νικολάου

Αγαπητέ μου π. Εφραίμ.

Εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού της Φθιώτιδος και της ελαχιστότητός μου θέλω να σας εκφράσω την αγάπη μας, τη συμπάθειά μας και την συμπαράστασή μας στη μεγάλη δοκιμασία σας.

Ως πνευματικός άνθρωπος να αισθάνεσθε ευνοημένος από τον Θεό, διότι σας επέτρεψε να σηκώσετε το όνομά Του εν μέσω γενεάς σκολιάς και διεστραμμένης. Η περιπέτειά σας, η οποία συνεκίνησε σύμπασα την Ορθοδοξία, είναι στην ουσία πιστοποιητικό γνησιότητος.

Ευρεθήκατε στο μάτι του κυκλώνα ενός αδιστάκτου συστήματος πολιτικο-οικονομικών συμφερόντων αλληλοσπαρασσομένων, το οποίο αποκαλύπτει το ειδεχθές πρόσωπο της αθεΐας, που τρίζει τα δόντια της για να τρομοκρατήσει τους πιστούς και επιβάλλει μονίμως στη ταλαίπωρη πατρίδα μας την κυριαρχία του αντιχρίστου.

Πολλοί, εντός και εκτός Ελλάδος, διαμαρτύρονται για την πρωτοφανή περίπτωση της προφυλακίσεώς σας.

Δυστυχώς, όμως, «εις ώτα μη ακουόντων». «

Οι σκληροτράχηλοι και απερίτμητοι τη καρδία και τοις ωσίν» (Πραξ. 7,51), έχουν ευαισθησίες μόνο για τους ομοϊδεάτες τους.

Οπλισθείτε με υπομονή. Ο Κύριος θα δώσει «συν τω πειρασμώ και την έκβασιν».

«Μακάριος ανήρ ος υπομένει πειρασμόν, ότι δόκιμος γενόμενος λήψεται τον στέφανον της ζωής, ον επηγγείλατο ο Κύριος τοις αγαπώσιν αυτόν» (Ιακ. 1,12).

Ο μεγάλος και βαρύς Σταυρός σας έχει αφυπνίσει πολλές υπνώτουσες συνει­δή­σεις.

Το μήνυμα, που εκπέμπετε από τα ιερά δεσμά σας, είναι μεγαλοφωνώτατο.

Η δο­κιμασία σας θα γίνει γι΄αυτούς αυτεπίστροφο βλήμα. Εσείς και στη φυλακή θα ζω­γρεύσετε τις ψυχές των δεσμοφυλάκων και των συνδεσμίων σας εις σωτηρίαν.

Εύχομαι σύντομα να λήξει η περιπέτειά σας προς χαράν πάντων ημών.

Σας ασπάζομαι εν αγάπη

+ Ο Φθιώτιδος Νικόλαος

Εμφανίσεις: 29879
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!