Κονίτσης: "Διερωτώμαι μήπως στην Κυβέρνηση έχουν χάσει τα λογικά τους"

ImageΤην έντονη αντίδρασή του εξέφρασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας, για την απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την αποποινικοποιήση της χρήσεως των ναρκωτικών.

«Διαμαρτύρομαι εντόνως. Και διερωτώμαι μήπως στην Κυβέρνηση έχουν χάσει τα λογικά τους. Γιατί μόνο παράφρονες διάνοιες πρέπει να έβγαλαν την απόφαση της αποποινικοποιήσεως των ναρκωτικών», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρέας.

Η δήλωση του Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως έχει ως εξής:

«Προκαλεί όχι μόνο κατάπληξη, αλλά οργή και αγανάκτηση η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποποινικοποίηση της χρήσεως ναρκωτικών και την διαβάθμιση των ποινών για τους διακινητές. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, η προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και η καλλιέργεια φυτών κάνναβης αποκλεισιστικά για προσωπική χρήση, θα έχουν πλέον πταισματικό χαρακτήρα, ενώ διάφορες ποινές - κατά περίπτωση - θα επιβάλλωνται στους εμπόρους ναρκωτικών.

Μέσα στην γενική αναστάτωση, η οποία ταλανίζει την Ελλάδα, όπως επίσης την Ευρώπη και την Αμερική, έρχεται η αψυχολόγητη αυτή απόφαση για να καταφέρη ένα θανάσιμο πλήγμα στην κοινωνία, ιδιαίτερα όμως στην νεότητα και στην Ελληνική οικογένεια. Βέβαια, θυμόμαστε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός, πριν από μερικά χρόνια ως υπουργός κάποιας Κυβερνήσεως του κόμματός του, είχε πη, ότι μπορούν οι Έλληνες να καλλιεργούν χασίς σε γλάστρες, στα μπαλκόνια τους.

Έτσι, λογικά, τα πράγματα δείχνουν ότι με πρωθυπουργική εντολή και συναίνεση εκδόθηκε η εξωφρενική αυτή απόφαση, που βάζει τρομακτική βόμβα στις οικογένειες και στην κοινωνία.

Διαμαρτύρομαι εντόνως. Και διερωτώμαι μήπως στην Κυβέρνηση έχουν χάσει τα λογικά τους.

Γιατί μόνο παράφρονες διάνοιες πρέπει να έβγαλαν την απόφαση της αποποινικοποιήσεως των ναρκωτικών. Περιμένω από την Ιερά Σύνοδο και σύμπασα την Ιεραρχία να διαμαρτυρηθή και να κινήση πάντα λίθον για να αποτραπή η σίγουρη δολοφονία του Έθνους από τους καιροσκόπους πολιτικούς και από όσους ενδεχομένως κρύβονται πίσω τους.

Περιμένω, ακόμη, από τους Συλλόγους των Πολυτέκνων, την πνευματική ηγεσία του τόπου και από άλλους παράγοντες να κινηθούν εναντίον της εγκληματικής αυτής αποφάσεως.

Τα «σημεία των καιρών», που πληθαίνουν συνεχώς και περισσότερο, μας καλούν να ξυπνήσουμε. Και να σκεφθούμε, ότι πέρα από το οικονομικό πρόβλημα, υπάρχει η νεολαία μας, την οποία κυρίως θα πλήξη ο κακούργος νόμος.

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας προτού να είναι αργά».

Εμφανίσεις: 53386
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!