Παραιτείται ο Πάπας Βενέδικτος!

pope-urbi

ROMFEA.GR | Στις 28 Φεβρουαρίου ο Πάπας Βενέδικτος θα υποβάλλει την παραίτησή του για λόγους υγείας!

Την είδηση που αποκάλυψε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Βατικανού, ο οποίος ανέφερε πως ο νέος Πάπας θα εκλεγεί τις ημέρες του Πάσχα.

Στις 13.30 ώρα Ελλάδος το Βατικανό θα κάνει επίσημη δήλωση για την παραίτηση του επικεφαλής της Εκκλησίας των Καθολικών. Σύμφωνα με πηγές του Βατικανού ο Πάπας παραιτείται επειδή λόγω της προχωρημένης ηλικίας δεν έχει τη δύναμη να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της θέσης.

Ο Βενέδικτος ΙΣΤ' (κοσμικό όνομα Γιόζεφ Άλοϊς Ράτσινγκερ, Γερμ. Joseph Alois Ratzinger) είναι ο 265ος Πάπας, Επίσκοπος Ρώμης και επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας και εξελέγη στη συγκεκριμένη θέση στις 19 Απριλίου του 2005.

Πιθανότεροι διάδοχοί του θεωρούνται οι Καρδινάλιοι Peter Kodwo Appiah Turkson, Angelo Scola, Tarsicio Bertone, Jorge Mario Bergoglio, Angelo Bagnasco, Christoph Schönborn, Marc Ouellet και Timothy Dolan.

Εμφανίσεις: 134658
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!