Πατριαρχείο Γεωργίας: "Η πώληση γης θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη του κράτους"

iliasb

Γράφει ο Αθανάσιος Θανόπουλος | Romfea.gr

Να αναστείλουν τη διαδικασία της αλλοτροίωσης των γεωργιανών εδαφών με πωλήσεις σε ξένους υπηκόους, προέτρεψε τις αρχές ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β΄.

Το Πατριαρχείο Γεωργίας σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει: "Όπως είναι γνωστό, μετά από απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η διαδικασία της αλλοτρίωσης των γεωργιανών εδαφών σε αλλοδαπούς ανανεώθηκε."

"Σήμερα με φόντο τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του αγροτικού πληθυσμού, πολλοί αναγκάστηκαν να πουλήσουν την περιουσία και τη γη τους, ενώ η νέα αυτή πρωτοβουλία βάζει ένα μεγάλο πλήγμα για την ύπαρξη του κράτους", προσθέτει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Γεωργίας.

Σε άλλο σημείο αναφέρει: " Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του ξένου κεφαλαίου και των σύγχρονων τεχνολογιών, καθώς η οικονομία της χώρας είναι αδύνατη χωρίς αυτά, αλλά αυτή η διαδικασία δεν θα πρέπει να γίνει ανεξέλεγκτη."

"Η Γεωργιανή γη δεν θα πρέπει να πωληθεί, και ο λαός της Γεωργίας δεν πρέπει να δεχτεί κάτι τέτοιο. Γνωρίζουμε μια σειρά δραστηριοτήτων της Γεωργιανής Κυβέρνησης η οποία προέβη σε ανάπτυξη, αλλά είναι αναγκαίο να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα", υπογραμμίζει το Πατριαρχείο.

Τέλος η ανακοινώση αναφέρει: "Η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει επειγόντως μέτρα με έκδοση μακροπρόθεσμων δανείων με ευνοϊκούς όρους προς τον πληθυσμό, προκειμένου να εξουδετερώσει τις αρνητικές τάσεις."

Εμφανίσεις: 93195
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!