Συνάντηση Αλέξιου - Πούτιν στο Κρεμλίνο

Image
photo: Patriarhia
Με τον πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν, συναντήθηκε χθες 14 Απριλίου στο Κρεμλίνο, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β΄.

 

 

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Αλέξιος, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, πως θα είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, με σκοπό να συμμετάσχει στον εορτασμό της επετείου των 1020 χρόνων από τον Εκχριστιανισμό των Ρως το 988 μ.Χ.

 

Σημειώνοντας ότι η Ρωσία και η Ουκρανία σχετικά με την πρόοδο στην ημερήσια διάταξη τους στην οικονομία αλλά και σε άλλους τομείς, ο κ. Πούτιν τόνισε πως «το κράτος θα κάνει ο, τι μπορεί για να υποστηρίξει την προσέγγιση των δυο χωρών πιο κοντά, μέσω των σχέσεων της Εκκλησίας» συνεχίζοντας πως «αυτό θα είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε τις κοινές πνευματικές μας ρίζες».

 

Ακόμα αναφέρθηκαν σε ζητήματα που σχετίζονται με την χρηματοδότηση του δημοσίου, όσον αφορά την αποκατάσταση των πολιτιστικών μνημείων, αλλά και την δημόσια εκπαίδευση σχετικά με τον Ορθόδοξο πολιτισμό που θα διδάσκετε στα σχολεία.

 

Επίσης ένα ακόμα θέμα που τόνισε ιδιαίτερα στο κ. Πούτιν ο Πατριάρχης κ. Αλέξιος, είναι το θέμα των προσλήψεων σχετικά με την στρατιωτική θητεία του κλήρου.

 

Μεταξύ των άλλων ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος προσκάλεσε επίσημα τον πρόεδρο της Ρωσίας κ. Πούτιν, να παραστεί στην Λειτουργία του Πάσχα στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος.

 

Τέλος ο κ. Πούτιν αποδέχθηκε ευχαρίστως την πρόσκληση του Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιου Β΄, και θα παραστεί το Πάσχα στον ναό του Σωτήρος.

Εμφανίσεις: 37905
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!