Συνάντηση Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με Πατριάρχη Μόσχας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

tsipras.mosxas-10

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο.

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πατριάρχη πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική Κατοικία στην Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ, παρουσία του Ιεράρχών του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Πρωθυπουργός έτυχε θερμής υποδοχής από τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας, ο οποίος τον καλωσόρισε στην Μόσχα και στο Μοναστήρι του Αγίου Δανιήλ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν επίσημες συνομιλίες, όπου και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις αδελφικές σχέσεις των δύο χωρών αλλά και των δύο Εκκλησίων.

Επίσης αναφέρθηκαν στους εορτασμούς που θα πραγματοποιηθούν στο Άγιον Όρος για τα 1000 χρόνια της παρουσίας των Ρώσων στο Περιβόλι της Παναγίας τον Μαϊο του 2016, για το οποίο ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε στο Πατριάρχη πως θα συνδράμει για την καλύτερη διεξαγωγή.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την στάση της Ελλάδος στις αντι-ρωσικές κυρώσεις όπως τις χαρακτήρισε.

Τέλος πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, με τον Πατριάρχη Κύριλλο να προσφέρει στον Έλληνα Πρωθυπουργό σπάνια μετάλλια της Ρωσικής Εκκλησίας.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας κ. Σεργεϊ Ναρισίκιν, ανέφερε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί χωρίς τη Ρωσία να αντιμετωπίσει την απειλή του Ισλάμ.

"Βλέπουμε κάποια ασύμμετρη απειλή από νότια που προέρχεται από τους Τζιχαντιστές, και ο κίνδυνος αυτός δεν μπορει να αντισταθεί χωρίς τη συνεργασία με τη Ρωσία", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

tsipras.mosxas-1

tsipras.mosxas-2

tsipras.mosxas-3

tsipras.mosxas-4

tsipras.mosxas-5

tsipras.mosxas-6

tsipras.mosxas-7

tsipras.mosxas-8

tsipras.mosxas-9

Εμφανίσεις: 43763
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!