Συνεδρίαζε σήμερα η Ιερα Σύνοδος στην Μόσχα

ImageΟλοκληρώθηκε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία συνεδρίασε σήμερα 15 Απριλίου 2008 στην κατοικία του Πατριάρχη στο Chisty Pereulok ,

προεδρέυοντος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλεξίου Β΄.

 

Την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Εκκλησίας απαρτίζουν 12 μέλη, με Πρόεδρο τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Αλέξιο, έξη Μέλη όμως είναι μόνιμα και τα υπόλοιπα είναι εξ προσωρινά.

 

Τα μόνιμα Μέλη της Ιεράς Συνόδου είναι οι Μητροπολίτες: Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρος, ο Μίνσκ και Σλούτς κ. Φιλάρετος, ο Πετρουπόλεως και Λάδογας κ. Βλαδίμηρος, ο Κρουτίτσης και Κολόμνας κ. Ιουβενάλιος, ο Σμόλενσκ και Καλίνιγκραντ κ. Κύριλλος και ο εκάστοτε Αρχιγραμματέας.

 

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος πρώτα ενημέρωσε τα Μέλη σχετικά με την χθεσινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, ο οποίος επί τη ευκαιρία της συνόδου σήμερα έστειλε μέσω του Πατριάρχη τις ευχές του στους Μητροπολίτες για το Πάσχα.

 

Στην συνέχεια ο κ. Αλέξιος και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου συζήτησαν θέματα που αφορούν τις Μητροπόλεις και τα Μοναστήρια, για τις εκδηλώσεις στην Ουκρανία για τα 1020 χρόνια της επετείου, από τον εκχριστιανισμό των Ρως, αλλά και για την 90η επέτειο από το μαρτύριο και τον θάνατο του αυτοκράτορα Νικόλαου Ρωμανόφ του Β΄.

 

Επίσης ο Πατριάρχης τόνισε πως « σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα πραγματοποιηθεί κατά το τρέχον έτος στις 24 με 27 Ιουνίου 2008 το συμβούλιο των Επισκόπων, στο οποίο θα συζητηθούν διάφορα ζητήματα που αφορούν την οργάνωση και συμπεριφορά».

 

Πληροφορίες λένε πως κεντρικό θέμα στο Συμβούλιο των Επισκόπων τον Ιούνιο του 2008 θα είναι η ενότητα των Εκκλησιών, αλλά και ζητήματα που έχουν σχέση με την εσωτερική ζωή της Εκκλησίας, και την αποστολή της στον κόσμο.

 

Τέλος να αναφερθεί πως σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του της Ρωσικής Εκκλησίας, το Συμβούλιο των Επισκόπων συγκαλείτε τουλάχιστον μία φορά κάθε τέσσερα έτη, το τελευταίο είχε γίνει το 2004.
Εμφανίσεις: 48807
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!