ROCOR:"Ο Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίων εξελέγη πρώτος"

ImageΟ Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίων του Σίδνεϊ, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, είναι ο νέος Ιεράρχης, της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Διασποράς.

 

 

Ο νέος Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έξω από την Ρωσία Μητροπολίτης Ιλαρίων, εξελέγη χθες στην Νέα Υόρκη κατά την συνεδρία της Συνόδου, πρώτος Ιεράρχης ROCOR.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίων είχε γίνει μετά την κοίμηση του Μητροπολίτη Λαύρου, πρόεδρος της Συνόδου ROCOR, και είχε θεωρηθεί ως ο πιθανότερος διάδοχος.

Ο πρώτος Ιεράρχης της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου το 1948 στον Καναδά, και το 1972 αποφοίτησε από το σεμινάριο της Αγίας Τριάδος (Jordanville) όπου έγινε και αρχάριος μοναχός.

 

Το 1974 έγινε μοναχός με το όνομα Ιλαρίων, και το 1975 διάκονος, το 1976 Ιεροδιάκονος, και το επόμενο έτος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο των Συρακουσών με μεταπτυχιακό στις Σλαβικές μελέτες και την Ρωσική λογοτεχνία, και έπειτα έλαβε την ιεροσύνη.

 

Επίσης τον Δεκέμβριο του 1984 σε ηλικία 36 ετών, ο πατήρ Ιλαρίων διορίστηκε επίσκοπος Μανχάταν, αλλά τον Ιούνιο του 1996 μεταφέρθηκε στην Μητρόπολη Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και ανατράφηκε στον βαθμό του Αρχιεπισκόπου.

 

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ Romfea.gr, η ενθρόνιση του πρώτου Ιεράρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Διασποράς θα γίνει στις 18 Μαΐου 2008.
Εμφανίσεις: 65968
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!