Απόπειρα καταλήψεως Ορθοδόξου Ναού από Ουνίτες στην Ουκρανία

0976Σε βιαίη κατάληψη Ορθοδόξου Ιερού Ναού στην περιφέρεια Τερνουπόλεως Ουκρανίας προέβησαν στις 22 Μαρτίου 2015 σύμφωνα με το δημοσίευμα του επίσημου ιστοτόπου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας οι εκπρόσωποι της Ελληνοκαθολικής Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Κατά τον Ιερέα Βασίλειο Μοισιούκ, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Γενεθλίου της Θεοτόκου του χωρίου Στένκα Δήμου Μπουτσάκ της Περιφέρειας Τερνουπόλεως, στις 22 Μαρτίου ώρα 3 μ.μ. ομάδα ιερέων της Ελληνοκαθολικής Εκκλησίας της Ουκρανίας οι οποίοι φορούσαν στολή έστησε προβοκάτσια μπροστά στο έν λόγῳ Ιερό Ναό με υποστήριξη του μέλος δημοτικού συμβουλίου Ανδρέα Μπουτσίνσκι από το κόμμα «Svoboda» (Ελευθερία).

Στην κινητοποίηση επίσης συμμετείχαν περισσότεροι από πενήντα νεαροί ένστολοι κουκουλοφόροι οι οποίοι παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι του «Δεξιού Τομέα».

Έκαναν απόπειρα της διεισδύσεως στο Ναό με πρόσχημα τη συμμετοχή στην προσευχή, η οποία απέτυχε, διότι οι χωριανοί δεν τους άφησαν δικαιολογώντας την απαγόρευση αυτή με το σκεπτικό ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ευπρόσδεκτος στο Ναό την ώρα της θείας ακολουθίας αλλά όχι και οπλοφόρος και με καλυμμένο το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με πληροφόριες αρχηγού του αστυνομικού τμήματος περιφέρειας Τερνουπόλεως Αλεξάνδρου Μπογκομόλ προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο βιαίων επεισοδίων για λόγους θρησκευτικούς, στο χωριό Στένκα απεστάλησαν ενισχυμένες μονάδες αστυνόμευσης.

Κατά τη συνέντευξη τύπου ο ίδιος ανέφερε ότι εκπρόσωποι του «Δεξιού Τομέα» μετέβησαν στο ως άνω χωριό για να υποστηρίξουν τους Ελληνοκαθολικούς.

Η σύγκρουση, σύμφωνα με τον Α. Μπογκομόλ οφείλεται στις ενέργειες της Ελληνοκαθολικής Εκκλησίας της Ουκρανίας προκειμένου να εξασφαλίσει τη δυνατότητα τελέσεως θείων ακολουθιών στον ίδιο Ναό με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ο κ. Μπογκομόλ τόνισε ότι οι τοπικές αρχές δεσμεύθηκαν να λάβουν μέτρα προκειμένου να έχουν δυνατότητα οι δύο κοινότητες να προσεύχονται χωρίς να υπάρχει σύγκρουση.

Αυθημερόν στις 5.30 μ.μ. Ελληνοκαθολικοί ιερείς και εκπρόσωποι του «Δεξιού Τομέα» συγκεντρώθηκαν δίπλα στο παρεκκλήσιο της Ελληνοκαθολικής Εκκλησίας στο ίδιο χωριό με τους ριζοσπάστες να εξαπολύσουν λεκτικές επιθέσεις κατά των Ορθοδόξων χωριανών και να δώσουν διαβεβαίωση ότι εντός ημερών οι ουνίτες ιερείς πάσῃ θυσίᾳ θα καταλήψουν τον Ορθόδοξο Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου.

04458

Εμφανίσεις: 30929
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!