Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ στη Ρωσία (ΦΩΤΟ)

laura-4

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Οκτωβρίου η ημέρα κατά την οποία εκοιμήθη ο Άγιος Σέργιος του Ραντονέζ, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Λαύρα του Αγίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσίων κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο και δεκάδες Αρχιερείς της Ρωσικής Εκκλησίας.

Επίσης κατά την Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμ. Ελισσαίος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία, ενώ χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Βαλέριο Ντουχάνιν.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτανεία της ιεράς εικόνας, ενώ ο Πατριάρχης Κύριλλος προσευχήθηκε και ενώπιον της λάρνακας του Αγίου Σεργίου.

laura-1

laura-2

laura-3

laura-5

laura-6

laura-7

laura-8

laura-9

laura-10

laura-11

laura-12

laura-13

laura-14

laura-15

laura-16

laura-17

laura-18

laura-19

laura-20

laura-21

laura-22

Εμφανίσεις: 95347
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!