Λαμπρός εορτασμός της Υψώσεως στην Μόσχα (ΦΩΤΟ)

2P

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό του Αγίου Κλήμη Επισκόπου Ρώμης στη Μόσχα.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, τον πρώην Αμερικής και Καναδά Μητροπολίτη Ιωνά, τον Μητροπολίτη Ίστρας Αρσένιο, τον Μητροπολίτη Ιβάνοβο Ιωσήφ, τον Επίσκοπο Μπάλτι Μάρκελο, τον Επίσκοπο Σολτσενογκόρσκι Σέργιο, τον Επίσκοπος Ισχίμ Τύχωνα και κληρικούς του Πατριαρχείου.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας,  προσευχήθηκε για την ειρήνη και ευημερία στην Ουκρανία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Κύριλλος παρέδωσε παράσημα σε κληρικούς με πλούσιο ποιμαντικό και ιεραποστολικό έργο, ενώ μοίρασε σε όλους από μια εικόνα του Αγίου Κλήμη ως Πατριαρχική ευλογία.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος κήρυξε τον Θείο Λόγο στον οποίο αναφέρθηκε για την σημασία της σημερινής εορτής, και στην ζωή του Αγίου Κλήμη Επισκόπου Ρώμης.

Επίσης ο Πατριάρχης συνεχάρη τον προϊστάμενο για την συντήρηση και αποκατάσταση ενός από τους ομορφότερους ναούς της Μόσχας, τονίζοντας ότι ο καθαγιασμός του ναού συνέπεσε με την μεγάλη εορτή της Υψώσεως του Σταυρού.

mosxa-ipsosi-2

mosxa-ipsosi-1

mosxa-ipsosi-3

mosxa-ipsosi-4

mosxa-ipsosi-5

mosxa-ipsosi-6

mosxa-ipsosi-7

mosxa-ipsosi-8

mosxa-ipsosi-9

mosxa-ipsosi-11

mosxa-ipsosi-12

mosxa-ipsosi-13

mosxa-ipsosi-14

mosxa-ipsosi-15

mosxa-ipsosi-16

mosxa-ipsosi-17

mosxa-ipsosi-18

mosxa-ipsosi-19

mosxa-ipsosi-20

mosxa-ipsosi-21

mosxa-ipsosi-22

Εμφανίσεις: 62487
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!