Χειροτονία Επισκόπου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας (ΦΩΤΟ)

proti

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Στις 8 Οκτωβρίου 2014 η Romfea.gr είχε γράψει αποκλειστικά πως η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, εξέλεξε τον Αρχιμ. Γρηγόριο Κχούρι σε Επίσκοπο Ηνωμένα Εμιράτα.

Ο Αρχιμ. Γρηγόριος Κχούρι είναι ένα από τα πνευματικά παιδιά του Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, αφού κατάγεται από την γεννέτειρά του την Λαττάκεια.

Χθες, Κυριακή 16 Νοεμβρίου στον Καθεδρικό Ναό στη Δαμασκό ο Πατριάρχης Αντιοχείας, τέλεσε την εις επίσκοπο χειροτονία του Αρχιμ. Γρηγορίου.

Στην χειροτονία συμμετείχαν Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ενώ ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας μετά το πέρας της χειροτονίας προσέφερε στον Επίσκοπο Γρηγόριο μια ποιμαντορική ράβδο, με την ευχή να είναι άξιος ποιμένας του λαού του Θεού.

Επίσης ο κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στις αρετές του νέου Επισκόπου και στην γνωρίμια τους, η οποία ξεκίνησε από τα πρώτα χρόνια που εισήλθε στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος Γρηγόριος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου για την εκλογή του, τονίζοντας ότι πάντα θα κάνει υπακοή στο θέλημα του Θεού και την Εκκλησία.

Ο Επίσκοπος Γρηγόριος ευχαρίστησε την οικογένεια και τα αδέλφια του, καθώς και τον πνευματικό του πατέρα και διδάσκαλο Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη.

Συγκινιτική ήταν η στιγμή όταν ο κ. Γρηγόριος ανέφερε ότι θέλει να μοιραστεί την χαρά του με όλους εκείνους που έχουν υποστεί κακουχίες, τονίζοντας πως δεν πρέπει να ξεχνάμε τους μάρτυρες της αγαπημένης μας Συρίας.

antioxia-1

antioxia-2

antioxia-3

antioxia-4

antioxia-5

antioxia-6

antioxia-7

antioxia-8

antioxia-9

antioxia-10

antioxia-11

antioxia-12

antioxia-13

antioxia-14

antioxia-15

antioxia-16

antioxia-17

antioxia-18

antioxia-19

antioxia-20

antioxia-21

antioxia-22

antioxia-23

antioxia-24

antioxia-25

antioxia-26

antioxia-27

antioxia-28

antioxia-29

antioxia-30

antioxia-31

antioxia-32

Εμφανίσεις: 91827
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!