"Ερμηνεία της Ζωγραφικής Τέχνης" πολύτιμο εγχειρίδιο

Image
Ένα καταπληκτικό εγχειρίδιο που δεν πρέπει να λείψει από κανέναν αγιογράφο, αλλά και από καμία βιβλιοθήκη είναι το σπάνιο βιβλίο «Ερμηνεία της Ζωγραφικής Τέχνης».

Το πολύτιμο αυτό εγχειρίδιο είναι γραμμένο μεταξύ 1728 και 1733, και αποτελεί επί τρεις και πλέον αιώνες το μοναδικό έργο αναφοράς για όσους επιθυμούν να μυηθούν στην τέχνη της Αγιογραφίας.

 

Το φιλόκαλο πόνημα του Ιερομονάχου Διονυσίου του εκ Φουρνά, ήδη από τα μέσα του 19ου αιώνα γνωρίζει αλλεπάλληλες εκδόσεις σε εφτά διάφορες γλώσσες. Η σπουδαιότητα του έργου δεν περιορίζεται στην πολύτιμη συνδρομή που παρέχει ως εγχειρίδιο.

 

Η Ερμηνεία αποτελεί επίσης εγκόλπιο ορθόδοξης πνευματικότητας της αγιογραφίας.

 

Μια σκληρόδετη έκδοση, με 336 σελ, 26 x 20 cm, νέα στοιχειοθεσία και μορφή, ευρετήριο ονομάτων και γλωσσάρι, κοσμημένο με έργα του Ιερομονάχου Διονυσίου από το ναό του Τιμίου Προδρόμου των Καρεών του Αγίου Όρους.

 Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.    η στο  www.ermeneia.gr
Εμφανίσεις: 78355
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!