Θεσσαλονίκης Άνθιμος: ''Ιστορική η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη''

anthimos

Ιστορική χαρακτήρισε την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις Σέρρες ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.

Σχολιάζοντας το μήνυμα της πίστεως που έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε όλους τους Έλληνες, δήλωσε: «Είναι χρέος όλων μας να προσευχόμαστε και να μιλάμε για την πίστη μας και την πατρίδα μας και τότε θα τα καταφέρουμε όλα. Υπήρξαν μερικοί από την κυβέρνηση δυο, τρεις που είπαν ότι είναι άθεοι, Αυτό εμείς δεν το κρίνουμε, απλώς λέμε ότι λυπόμαστε. Θέλουμε να είναι όλοι πιστοί γιατί αυτή είναι η πεμπτουσία της πνευματικής μας ζωής και της προϋποθέσεως για να υπάρξουμε ως γένος και ως έθνος. Επομένως δεν έχει σημασία αυτό. Σημασία έχει στο σύνολο τι γίνεται. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που για αυτόν λέγονται πολλά, αυτός ήταν και στον Επιτάφιο και στην Ανάσταση. Είναι και αυτό κάτι που μας δείχνει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο στην ψυχή μας, από αυτά που μας είπαν οι μανάδες μας, οι πατεράδες μας, οι καθηγητές μας και οι παπάδες μας».

Στην Πατριαρχική δοξολογία που τελέστηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στην πόλη των Σερρών, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιάρχων, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, παρευρέθησαν περισσότεροι από είκοσι μητροπολίτες, από όλη την Ελλάδα.

Στο κατάμεστο από πλήθος κόσμο, ιερό ναό, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος αναφέρθηκε στους άρρηκτους δεσμούς της τοπικής εκκλησίας των Σερρών με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη σημασία του.

«Το Φανάρι συμβολίζει την ικανότητα της ζωής να ξεπερνά το χαλασμό. Συμβολίζει τη δυνατότητα της επιβίωσης. Είναι η υπομονή. Είναι η σιωπή. Είναι ευγένεια. Η ευγένεια των πολιτών. Είναι ο φύλακας τους θησαυρού της αμωμήτου ημών πίστεως» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σερρών.

Στην αντιφώνηση του και με εμφανή τη συγκίνησή του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, μοιράστηκε με όλους τους παρευρισκόμενους στο Ιερό Ναό, τις στιγμές που βίωσε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Σμύρνη, όταν λειτούργησε στον ανακαινισμένο ναό του Αγίου Βουκόλου, ενώ την ίδια ώρα απευθυνόμενος στο ποίμνιο του είπε: «Να τηρείτε μεταξύ σας την αγάπη, την ομόνοια και τη σωφροσύνη και να ζείτε μέσα στις άγιες παραδόσεις της εκκλησίας και του γένους μας».

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ένα σύμβολο, σύμβολο του γένους μας, για αυτό χαιρόμαστε και εμείς και συμμετέχουμε στη χαρά όλων των Σερραίων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριος.

Εμφανίσεις: 18061
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!