Λιτάνευση και Προσκύνημα Ιερών Λειψάνων στην Ι.M. Προφήτη Ηλία Σαντορίνης

DSC05051 α

Κάθε χρόνο την επόμενη ημέρα μετά την Ανάσταση του Κυρίου, την Δευτέρα της Διακαινησίμου στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή του Προφήτου Ηλιού Θήρας, γίνεται η λιτάνευση και το προσκύνημα των Ιερών Λειψάνων.

Επίσης αυτό γίνεται και στον εορτασμό των Αγίων Πάντων όπου η Εκκλησία μας τιμά τους Άγιους Πάντες, η οποία είναι και η τελευταία Κυριακή του
«Πεντηκοσταρίου».

Έτσι λοιπόν με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη έγινε η Θεία Λειτουργία, η λιτάνευση και το προσκύνημα των Ιερών Λειψάνων στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή του Προφήτου Ηλιού Θήρας.

Ο Χώρος της Μονής είχε κατακλυστεί από προσκυνητές οι οποίοι προσήλθαν από διάφορα σημεία του νησιού για να προσκυνήσουν και να πάρουν τη χάρη από τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας αλλά και να ζήσουν μοναδικές στιγμές κατάνυξης! 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση πάνω από 200 ιερά λείψανα των Αγίων της Εκκλησία μας, από την Μονή, προς τον Άγιο Νεκτάριο, στο κοιμητήριο της Μονής το παρεκκλήσι του Αγίου Λαζάρου και την επαναφορά των από τον περιφερειακό κεντρικό δρόμο στον αύλειο χώρο της Μονής, προκειμένου να τεθούν σε λαϊκό προσκύνημα από τους παρευρισκομένους και στη συνέχεια επανατοποθετήθηκαν στην αρχική των θέση.

Ο πιο πάνω και ανεκτίμητος θησαυρός της Ιεράς Μονής, να χαρίζουν πλούσια τα ελέη τους τόσο στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Προφήτου Ηλιού π. Δαμασκηνού, όσο των Πατέρων της Μονής, αλλά και σ΄ ολόκληρο τον κόσμο.

Εμφανίσεις: 20831
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!