Ο Επιτάφιος των ασθενών και πονεμένων! (ΦΩΤΟ)

ag.pavlos-1

Μια περιφορά διαφορετική από όλες τις άλλες. Μια περιφορά εντός του Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» είναι μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία.

Ο Ιερός επιτάφιος περιφέρεται στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Οι συμμετέχοντες πιστοί ψέλνουν όλοι μαζί τα εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου, ενώ ο εφημέριος του νοσοκομείου Αρχιμ. π. Συμεών Αναστασιάδης ευλογεί και μυρώνει τους ασθενείς και το προσωπικό που εφημερεύει και τους δίδει από ένα λουλουδάκι του Επιταφίου.

Η χαρά στα πρόσωπα των ασθενών δεν περιγράφεται, μέσα στον πόνο και την μοναξιά τους αυτές τις άγιες μέρες τους επισκέπτεται ο ίδιος ο Κύριος και τους μεταφέρει από τον δικό του Τάφο την Ελπίδα και την Ζωή.

Δάκρια τρέχουν από τα μάτια τους ενώ οι ευχές που δίνουν είναι ό,τι καλύτερο μπορούν να προφέρουν λεκτικά. Πολλοί ασθενείς ομολογούν ότι είναι ο καλύτερος Επιτάφιος που κάνανε στη ζωή τους κι ας είναι στο κρεβάτι του πόνου.

Στην μονάδα εντατικής θεραπείας ο ιερέας παίρνει το Σώμα του Κυρίου στα χέρια του και μπαίνει μόνο αυτός μέσα για να ευλογήσει τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, το ίδιο κάνει και στα χειρουργεία.

Ανευλόγητος δεν μένει ούτε ο χώρος του υπογείου, μάλιστα ο Ιερός Επιτάφιος συνάντησε εκεί κάτω από τη γη, στα θεμέλια του νοσοκομείου τους αφανείς ήρωες των νοσοκομείων τους τεχνικούς που εφημερεύουν κι αυτοί διορθώνοντας τις τυχόν τεχνικές βλάβες.

Εκεί βρήκαμε έναν υδραυλικό επί το έργον, ο Χριστός τον ευλόγησε κι αυτόν. Η όλη ακολουθία είναι πάρα πολύ συγκινητική και κατανυκτική!

Όσοι συμμετέχουν για πρώτη φορά στην ακολουθία της Μ.Παρασκευή σ' αυτό το λιτό αλλά πολύ ζεστό εκκλησάκι ομολογούν ότι είναι η πιο ουσιαστική Μ.Παρασκευή της ζωή τους.

ag.pavlos-2

ag.pavlos-3

ag.pavlos-4

ag.pavlos-5

ag.pavlos-6

ag.pavlos-7

ag.pavlos-8

ag.pavlos-9

ag.pavlos-10

ag.pavlos-11

ag.pavlos-12

ag.pavlos-13

ag.pavlos-14

ag.pavlos-15

ag.pavlos-16

ag.pavlos-17

ag.pavlos-18

ag.pavlos-19

ag.pavlos-20

Εμφανίσεις: 44613
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!