Ο Επιτάφιος Θρήνος στην Νέα Υόρκη (ΒΙΝΤΕΟ)

ellopia-1

Νέα Υόρκη - Aθηνά Κρικέλη

Μοσχοθυμίασμα, αγνό μελισσοκέρι, κεριά που ανάβουν από χέρια γερασμένα αλλά και παιδικά, οι πιστοί αναμένουν και φέτος το «ερχόμενος ό Κύριος έπί τό έκούσιον πάθος».

Οι πιστοί εισέρχονται σιωπηλά στον Ναό του Σωτήρος στην περιοχή Ράι της Νέας Υόρκης.

Είναι η στιγμή που χιλιάδες Ορθόδοξοι σε όλη την χώρα καλούνται σε θερμή ταπεινή και κατανυκτική προσευχή, στιγμή της υψοποιούς ταπείνωσης, θυσιαστικής διακονίας συνανάστασης με τον Λυτρωτή του κόσμου.

Η  Μεγάλη Παρασκευή αποτελεί για τους απανταχού Ορθοδόξους Μεγάλη Μέρα. Είναι η μέρα του θρήνου αλλά και της προσδοκίας της Αναστάσεως.

Στον Ιερό Ναό του Σωτήρος στο Ράι της Νέας Υόρκης ο Ιερατικός Προϊστάμενος Ηλίας Βιλλής τελεί την Ακουλουθία με ταπείνωση συγκίνηση διδάσκοντας παράλληλα συμβολισμούς της μέρας, να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι.

“Θα σας ραντίσω με ροδόσταμο και ροδοπέταλα -λέει πριν την ψαλμωδία του “Αι γενεαί πάσαι” -στην κατάμεστη με πιστούς εκκλησία - για να συμμετέχετε στην Ταφή του Χριστού και εσείς.

Οταν ραντίζεστε με ροδόσταμο δέχεστε την ευλογία νοιώθετε τιμή ο καθείς με τον δικό του τρόπο, όμως αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι πως ο κάθε ένας-μία από εσάς, τοποθετείτε τον εαυτό σας στον θάνατο. Θάβουμε τον εγωϊσμό και την υποκρισία, και μετά από τρείς μέρες μαζί με την Ανάσταση του Κυρίου ανασταινονται και οι καρδιές μας μέσα από την αγάπη την πίστη και την ταπείνωση”.

Στην πόλη της Νέας Υόρκης και την ελληνική Αστόρια για μια ακόμα Μεγάλη Παρασκευή οι πιστοί κατά χιλιάδες με τα κεριά στα χέρια ψέλνουν στους δρόμους το Αξιον Εστί!

Οι Ορθοδοξοι ετοιμάζοντα με ελπίδα και λαχτάρα να ζήσουν την μεγαλύτερη στιγμή της Χριστιανοσύνης.

ellopia-2

Εμφανίσεις: 15942
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!