Στις 18:30 το απόγευμα στην Αθήνα το Άγιο Φως

agio-fos

Το μεσημέρι, στις 12 ώρα Ελλάδος, θα τελεστεί στον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ η αφή του Αγίου Φωτός, που συμβολίζει τη νίκη της ζωής επί του θανάτου.

Παραδοσιακά, η εντυπωσιακή αυτή τελετή, πραγματοποιείται το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, από τον Ορθόδοξο Πατριάρχη των Ιεροσολύμων και συγκεντρώνει πολύ μεγάλη ροή πιστών, ορθόδοξων αλλά και μη, χριστιανών.

Χιλιάδες πιστοί αναμένονται και φέτος στα Ιεροσόλυμα, για να βιώσουν από κοντά αυτό το μεγάλο θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου όταν από τον Πανάγιο Τάφο βγει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' υψώνοντας στο χέρι του το Άγιο Φως για να το μοιράσει σε όλους.

Σήμερα το πρωί αναχώρησαν για τα Ιεροσόλυμα προκειμένου να παραλάβουν το Άγιο Φως ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας ο βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης, γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

Η αποστολή θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και από εκεί θα αναχωρήσει για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου στις 10.45 θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Θεόφιλο.

Στις 12.30 οι μετέχοντες θα μεταβούν με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή του Αγίου Φωτός.

Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας και η αποστολή θα επιστρέψει στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Εμφανίσεις: 19545
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!