Ακολουθία και περιφορά Επιταφίου στο Γύθειο

DSC 0429

Το απόγευμα της πιο πένθιμης ημέρας του έτους, της Μεγάλης Παρασκευής, ετελέσθη με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μέσα σε κλίμα κατανύξεως, η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου, στη πόλη του Γυθείου.

Στο κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γυθείου εψάλει η Ακολουθία του Επιταφίου. Παρόντες αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ανατολικής Μάνης, περιφερειακοί σύμβουλοι και αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Εκατοντάδες οι πιστοί εντός και εκτός του Μητροπολιτικού ναού.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου στο χώρο του Ηρώου της πόλης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τους επιταφίους των ιερών ναών Αγίας Τριάδος και Αγίου Νικολάου Γυθείου.

Εψάλει η δέησης και μερικά εγκώμια από τις χορωδίες των ναών.

Στη συνέχεια ο επιτάφιος της κάθε ενορίας ακολούθησε τη δική του διαδρομή με τελική κατάληξη τους ιερούς ναούς όπου έλαβε χώρα η απόλυσις της ακολουθίας και μοιράστηκαν στους πιστούς προς ευλογία τα άνθη του επιταφίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Γυθείου.

DSC 0395

DSC 0425

DSC 0454

DSC 0460

Εμφανίσεις: 17320
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!