Η Περιφορά του Επιταφίου στην Ι.Μ. Αργολίδος (ΦΩΤΟ)

DSC 6588NAUPLIO

Με λαμπρότητα έγινε τη Μεγάλη Παρασκευή η συνάντηση των επιταφίων στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο. Κάθε χρόνο συγκεντρώνονται χιλιάδες κόσμου για να παρακολουθήσουν την κατανυκτική αυτή τελετή.

Οι επιτάφιοι του Αγίου Γεωργίου, της Παναγίας και του Αγίου Νικολάου μετά την λιτανευτική πομπή, συναντώνται όλοι μαζί στην ιστορική πλατεία του Ναυπλίου και κάτω από την σκιά του Παλαμηδιού.

Στην τελετή προεξείχε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος. Πιο νωρίς έγινε η ακολουθία του Επιτάφιου στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος και παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του νομού.

Χιλιάδες πιστών συμμετείχε στην περιφορά των Επιταφίων στο Άργος. Οι λιτανευτικές πομπές των πέντε ενοριών της πόλης "συναντήθηκαν" στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς.

Συγκεκριμένα από τις ενορίες του Αγίου Πέτρου, Αγίου Βασιλείου, Παναγίας, Αγίου Νικολάου και Αγίου Ιωάννου. Οι πιστοί γέμισαν την πλατεία ενώ οι Ιερείς της πόλης τέλεσαν δέηση.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης των επιταφίων στην πλατεία, η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ" ʽέψαλλε τα εγκώμια με πολύ κατάνυξη.

7255721 ARGOS EPITAFIOS AG PETROU

7255723 ARGOS EPITAFIOS AG PETROU

1080588168 PLATEIA ARGOS GENIKO

1080588170 PLATEIA ARGOS GENIKO

DSC 6592NAUPLIO

DSC 6594NAUPLIO

DSC 7497NAUPLIO

7255721 ARGOS EPITAFIOS AG PETROU

Εμφανίσεις: 12477
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!