Με επιτυχία το Επιστημονικό Σεμινάριο με θέμα «Αντιχριστιανικός Διωγμός»
- Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010
-
Γράφτηκε από τον/την Εκκλησία της Ελλάδος στην Ε.Ε. 02:43
-
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 5 Οκτωβρίου 2010 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Επιστημονικό Σεμινάριο με θέμα «Αντιχριστιανικός Διωγμός».
Το Σεμινάριο οργανώθηκε από τις δυο μεγάλες πτέρυγες του Ευρω-κοινοβουλίου, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕPP Group) και το Ευρωπαϊκό Κόμμα των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR Group), τα οποία εκπροσωπήθηκαν από τους Προέδρους και Αντιπροέδρους τους, κκ. Joseph Daul, Othmar Karas, MichalKaminski και Konrad Szymanski, αντίστοιχα.
Το πρώτο μέρος του Σεμιναρίου, στο οποίο προήδρευσε ο Αντιπρόεδρος του ECR Konrad Szymanski, ήταν αφιερωμένο στην παρουσίαση Εκθέσεων για τους θρησκευτικούς διωγμούς ανά τον κόσμο και έγινε μια πολύ αναλυτική αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα, την Ινδία και το Πακιστάν από τους κκ. Berthold Pelster («Βοήθεια στην Εκκλησία σε ανάγκη», Γερμανία) και Arie de Pater, (Διευθυντή των Open Doors International, Ολλανδία), ενώ ακολούθως ο DrBrian J. Grim, (Ερευνητής του Φόρουμ για τη Θρησκεία και τη Δημόσια Ζωή, ΗΠΑ) παρουσίασε μια ενδελεχέστατη μελέτη για το διωγμό των διαφόρων Θρησκειών ανά τον Κόσμο με στατιστικά στοιχεία και ειδικούς Πίνακες.
Στη συζήτηση που επακολούθησε μετά το πέρας της Α’ ενότητας τέθηκε από Ιταλίδα Δημοσιογράφο της έγκυρης Ιταλικής εφημερίδας «Il Sole 24 ore» το ερώτημα ποιες είναι οι ευρωπαϊκές εκείνες χώρες που στην Αμερική θεωρούνται ως οι λιγότερο ανεκτικές προς τα διάφορα θρησκεύματα.
Ο Dr Grimαναφέρθηκε αρχικά στη Μ. Βρετανία και κατόπιν στην Ελλάδα σχετικά με το θέμα της Νομικής Αναγνώρισης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα.
Στο σημείο αυτό ζήτησε το λόγο ο Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Δ. Σωτηριάδης, ο οποίος ανέτρεψε με τα επιχειρήματά του τα κριτήρια της Αμερικανικής Επιστημονικής Έρευνας και διακήρυξε ως απαράδεκτη την κατάταξη της Ελλάδας στην ίδια ομάδα με τη γείτονα Τουρκία, όπου ακόμη πρόσφατα δολοφονήθηκε με τον πιο στυγνό τρόπο ο γνωστός Ρωμαιο-καθολικός Επίσκοπος Luigi Padovese.
Ο εν λόγω ερευνητής αναγνώρισε τον περιορισμό των νομικών γνώσεων και των κριτηρίων του, που οδήγησαν σε λάθος τα αποτελέσματα της έρευνάς του, και ευχαρίστησε το συνομιλητή του για τις εύστοχες επισημάνσεις του.
Στη δεύτερη ενότητα, στην οποία προήδρευσε ο πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Mario Mauro, ακούστηκαν σημαντικές και άκρως συγκινητικές μαρτυρίες για τους θρησκευτικούς διωγμούς κατά των Χριστιανών από τον Αρχιεπίσκοπο Louis Sako (Kirkuk, Ιράκ), τον επίσκοποEdward Hiiboro Kussala (Tombura-Yambio, Σουδάν), τον Dr T. M.Joseph, Διευθυντή του Κολλεγίου Newman (Ινδία) και τον KokKsor, Πρόεδρο του Ιδρύματος Montagnard (Βιετνάμ).
Όλοι οι τελευταίοι αναφέρθηκαν στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παντελή έλλειψη θρησκευτικών ελευθεριών στις χώρες που ζουν, καθώς και στα χιλιάδες θύματα των διωγμών κατά των Χριστιανών που σημειώνονται σ’ αυτές τις Ασιατικές και Αφρικανικές Χώρες, οι οποίες αγνοούν σε μόνιμη βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Επακολούθησε συζήτηση και στο τέλος ο Mons. Piotr Mazurkiewicz, Γενικός Γραμματέας της COMECE, έκλεισε τις εργασίες του συγκλονιστικού αυτού Σεμιναρίου με την ανάγνωση των 11 συστάσεων (recommandations) της Εκθεσης των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων Ευρώπης για τη Θρησκευτική Ελευθερία.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Επίσκοπος Laszlo Tokes, Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Αρχιεπίσκοπος André Dupuy, Αποστολικός Νούντσιος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πολλοί ευρωβουλευτές, κληρικοί, νομικοί, επιστημονικοί ερευνητές και άλλες προσωπικότητες από τα διάφορα Κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Εμφανίσεις: 74717