Μητροπολίτης Δράμας: «Η Εκκλησία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα»
- Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012
-
Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr - 02.04
-
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας στις εγκαταστάσεις του Σωτήρος στην Εξοχή παρουσίασε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.
Ο Μητροπολίτης Δράμς επ’ ευκαιρίας της παρουσίασης αυτής μίλησε και στην εφημερίδα «Εργασία…συν» και τον Σπύρο Λατσά για το σπουδαίο έργο που παρέχει στη νεολαία της Δράμας με τη συγκεκριμένη κατασκήνωση η τοπική μας Εκκλησία, ενώ στη συνέχεια η συζήτηση επεκτάθηκε και στη συνολική προσφορά της Εκκλησίας, παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει, καθώς και στην άδικη κριτική που ασκείται στην Εκκλησία.
Ο Μητροπολίτης Δράμας έκανε εκτενής αναφορά στο έργο των κατασκηνώσεων το οποίο είναι σπουδαίο, καθώς και στην συνολική προσφορά της Εκκλησίας στο λαό.
Επίσης ο κ. Παύλος ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς τους όλους τους εθελοντές, οι οποίο στελεχώνουν επαξίως τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Παύλος αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία, τονίζοντας ότι «οι δυσκολίες είναι πολλές και το οικονομικό πρόβλημα είναι μεγάλο, αλλά η Εκκλησία έμαθε να αγωνίζεται. Βεβαίως λόγω της αγάπης που διαθέτει και την οποία παίρνει από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, τα αποθέματά της είναι μεγάλα, γι’ αυτό και η αγάπη κάνει θαύματα και έτσι δεν έχουμε στερηθεί τίποτα όσον αφορά την τροφοδοσία και την διοργάνωση την πνευματική της κατασκηνώσεως.»
«Θέλουμε να γνωρίζει ο κόσμος το έργο αυτό, γιατί δυστυχώς τα τελευταία 30 χρόνια πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι έχυσαν σαν τις έχιδνες πολύ δηλητήριο στον λαό μας για την προσφορά και το έργο της Εκκλησίας. Και το λέμε αυτό με κάποιο παράπονο για την αχαριστία που διέπει τον συλλογισμό και τις σκέψεις των ανθρώπων αυτών», συνέχισε ο κ. Παύλος.
Ενώ πρόσθεσε ότι «η Εκκλησία παρά ταύτα και αυτούς τους περιβάλει με αγάπη, αλλά και με ένα αίσθημα πικρίας για την αχαριστία των ανθρώπων αυτών οι οποίοι θεωρούν ότι είναι και προοδευτικοί ταυτόχρονα, νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα δείξουν την προοδευτικότητά τους πολεμώντας την Εκκλησία και το έργο της».
«Οφείλω όμως να πω ότι η Εκκλησία προϋπήρχε και του Ελληνικού κράτους αλλά και του κόσμου ολόκληρου, και ως εκ τούτου δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, γιατί είναι ένας οργανισμός Θείος και Ιερός, και η παλαιότερη ιστορική διαδρομή της το έχει δείξει αυτό το πράγμα, αλλά και η νεότερη τα τελευταία χρόνια, και μιλώ για τις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, όπου πολεμήθηκε μισωδώς η Εκκλησία. Παρ όλα αυτά όμως σήμερα και πάλι ανθεί και οι πολέμιοι της έχουνε μπει στην λήθη και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δράμας.
Σε άλλο σημείο της σύντομης ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στα προβλήματα μεταξύ Εκκλησίας και κρατικού μηχανισμού.
«Η Εκκλησία μετά την “Λισαβόνα” έχει την δυνατότητα να έρθει σε απευθείας επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, να παρουσιάσει τα προγράμματά της, και να μπει μέσα στα προγράμματα για διάφορες δράσεις. Εδώ έχουμε μια κεντρική αδυναμία ως Εκκλησία. Δεν έχουμε αξιοποιήσει την δυνατότητα αυτή και έτσι είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε υπόχρεοι και να παρακαλούμε τον κάθε υπάλληλο, για να επιτύχουμε κάτι, και αυτό καταρρακώνει και την αξιοπρέπεια μας και μας δημιουργεί σωρεία προβλημάτων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παύλος.
Ενώ άφησε σοβαρές αιχμές κατά του Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι «ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος το είχε αυτό σχεδιάσει, είχε κάνει γραφείο στις Βρυξέλλες για αυτήν την δουλειά, αλλά δυστυχώς το γραφείο αυτό σήμερα είναι απλά ένα γραφείο δημοσίων σχέσεων, το οποίο κοστίζει θα έλεγα σήμερα στην διοίκηση της Εκκλησίας, χωρίς κανένα αποτέλεσμα».
Κλείνοντας ο δυναμικός Ιεράρχης, τόνισε ότι «ευελπιστούμε σε καλύτερες μέρες στον τομέα αυτό ώστε η Εκκλησία πραγματικά ελεύθερα, και έχοντας απέναντι της όχι τον γνώριμο σε όλους Έλληνες διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό, σε όλες του μορφές και τις εκφράσεις, να επικοινωνεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για μπορεί να προσφέρει το έργο το οποίο προσφέρει, με υποδομές που της παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, εις τους διαφόρους φορείς της ενωμένης Ευρώπης.»
- Εμφανίσεις: 58580