Το 97ο έτος της ηλικίας του εόρτασε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας

ImageΤο 97ο έτος της ηλικίας του συμπλήρωσε πριν λίγες ημέρες ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Μάξιμος, συμπληρώνοντας έτσι και 40 χρόνια διακονίας.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας, εόρτασε για πρώτη φορά τα γενέθλια του, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στη Φιλιππούπολη.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε πλειάδα Αρχιερέων της Βουλγαρικής Εκκλησίας, παρουσία εκατοντάδων πιστών και φοιτητών από της Θεολογικές Σχολές της Φιλιππούπολης.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πλοβντίβ κ. Νικόλαος.

«Όπως η Αγία Ελισάβετ υποδέχθηκε την Παναγία, έτσι και εμείς σήμερα κλήρος και λαός υποδεχόμαστε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας μας. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς, που εορτάσατε τα 97α γενέθλια σας, στο έδαφος της Ιεράς Μητρόπολης Φιλιππουπόλεως. Είναι πραγματικά ιστορική στιγμή για την πόλη μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νικόλαος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως, τόνισε ότι «Παναγιώτατε, ποιος ξέρει τα κατορθώματα σας; Άξιος της Πατριαρχικής διακονίας, αγωνιστήκατε σε σκληρούς και ταραχώδεις καιρούς. Πάντοτε για εμάς θα είστε παράδειγμα, διότι αγωνίζεστε τον καλό αγώνα».

Εν συνεχεία ο κ. Νικόλαος, ευχήθηκε στον Πατριάρχη Βουλγαρίας έτη πολλά και ευλογημένα, ώστε να συνεχίσει να ηγείται της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό για το έλεος του να εορτάσει για 97η φορά σε ένα μοναστήρι όπου υπάρχει

Τέλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νικόλαο για τα θερμά του λόγια, τονίζοντας ότι «σου εύχομαι και εγώ από την πλευρά μου έτη πολλά, και θεάρεστη διακονία στην Μητρόπολη σου».

Εμφανίσεις: 95722
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!